Egyenlő erők küzdöttek Kaposváron

Igencsak korán kellett felkelniük Kölyök B csapatunk játékosainak ahhoz, hogy időben érkezzenek meg Kaposvárra, az KASI USE együttese elleni szombati mérkőzésre.

Az ellenfél játékerejéről eléggé keveset tudhattunk meg előzetesen, leginkább azt, hogy az első fordulóban két góllal alulmaradtak a Szigeti Bikákkal szemben, míg a mieink két góllal nyertek a sportországiak ellenében.

Az első harmadban a mieinket szerencsére elkerülte a „buszláb”, a srácoknak elegendő ideje maradt a regenerálódásra. A hazaiak már az 5. percben betaláltak, a vezető gólt Herbán szerezte. A 7. percben Doros Lukács kiegyenlített, majd Tóth Zalán góljával átvettük a vezetést. Rövidesen egalizáltak a kaposváriak, akik a harmad végén újból előnyre tettek szert, Herbán használta ki a mieink technikai kisbüntetését. Az első periódusban némi fölényben játszott a hazai csapat, de az eredmény szoros maradt.

A 2. játékrészben a debreceniek jobban hokiztak, háromszor is betaláltak, de mindig volt válasza a kaposvári alakulatnak, így a középső harmad végén is megőrizték egy gólos előnyüket.

A 3. harmadra a kaposvári együttes kapust cserélt. Herbán már az első percben újra betalált a mieinknek, majd Tóth Levente révén megint feljöttünk szorosra. Ettől kezdve felváltva estek a gólok, de hiába futottunk az eredmény után. 59.44-nél Doros Lukács még felhozta 10-9-re a mieinket, de többre már nem maradt idő.

A találkozón két, nagyjából azonos szinten hokizó csapat küzdelméből egy másik sportágat idéző végeredmény született. A küzdő felek között nagy valószínűséggel akarati tényezők döntöttek a hazai együttes javára.

A szombaton lejátszott mérkőzést Köllő István edző értékelte.

„Jó iramú játékkal kezdődött az mérkőzés. Bár az életkor és a fizikai paraméterek terén az ellenfelünk hátrányban volt, kimondottan ügyesen hokiztak. Mi három sorral játszottunk, mert mindenkinek azonos játékidőt akartam biztosítani. Csapatként küzdöttünk, de az átütőerőnk nem volt elegendő. Hátul gyakran követtünk el helyezkedési hibákat, többször is előfordult, hogy a hátvédek felmentek támadni, de senki sem húzódott vissza a helyükre. Elöl két üres kapus helyzetet hagytunk ki. Mindezek ellenére úgy vélem, ha egy kicsit harciasabban hokizunk, megnyerhettünk volna a mérkőzést.”

KASI USE – Debreceni HK B 10-9 (3-2, 3-3, 4-4) 
Gólszerzők:
Herbán(5), Takács(2), Piros, Kiss és Ambrus, illetve Doros(2), Üveges, Tóth Z., Derzsi, Makay, Tóth L., Rozsos és Csóka

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok