Egy pontot hoztunk haza a Tüskéből

U 14-es csapatunk szombaton délután a Tüskesátorban játszott helyosztó mérkőzést, a KMH SE Warriors együttese ellen. Mivel a hosszabbításban sem született döntés, szétlövésre került sor, melynek során a hazaiak otthon tartották a bónusz pontot.

Az 1. harmadban kiegyenlített játék folyt a jégen. A mieink a negyedik és a tizenegyedik percben is kaptak egy-egy emberelőnyt, amit nem sikerült kihasználniuk, a KMH részéről Pankucsi viszont emberhátrányban is betalált. A 13. percben Vincze Dávidot állították ki, az állás azonban nem változott a harmad végéig.

A 2. játékrész első percében Kiss Mátét vitték ki a játékvezetők, a hátrányt azonban sikerült kivédekezni. 31.22-nél Máthé Miklós egalizált, majd alig több, mint négy perccel később a vezetést is megszerezte. 36.22-nél Kiss Máté találatával növeltük az előnyünket, de egy másodperccel a harmad vége előtt Pankucsi felhozta szorosra az ellenfelet.

Számunkra rosszul indult a 3. harmad, 40.16-nál ismét Pankucsi volt eredményes. Az enyhe fölényben hokizó debreceniek nem tudtak gólt szerezni. Az 58. percben Kiss Mátét, majd az utolsó perc kezdetén Vincze Dávidot is kiültették, de a periódus végéig eldöntetlen maradt az állás.

A hosszabbítást emberhátrányban kezdtük, mivel azonban a ráadás sem hozott döntést, szétlövésre került sor, ezt Horváth Maja góljával a házigazdák nyerték.

A találkozó a szétlövésben dőlt el a KMH javára, de a pontveszteség fő oka az volt, hogy a mieink nem őrizték elég szigorúan az ellenfél leggólerősebb játékosát. Jelenleg a második helyen állunk az 5-10. hely megszerzéséért folyó küzdelemben, amelyből még két összecsapás van hátra.

A mérkőzést György István vezetőedző elemezte.

„A játékkal akár elégedett is lehetnék, de azt kell mondanom, hogy elég sok tartalék maradt a játékosaimban. Nem voltunk kellőképpen higgadtak, nem kerestük egymást a játéktéren, bár láttam erre utaló jeleket, nem tudtuk ezt állandósítani. A küzdőszellem kiváló volt, nagyon akartak a fiúk, ilyen téren semmilyen probléma nincsen. Igazából szomorkodni sincs ok, mert úgy érzem, elég rendesen felzárkóztunk az élmezőnyhöz, és ha ehhez társulni fognak a mentális tulajdonságok (bátorság, vagányság, hit), akkor újabb szintet tudnak majd lépni a játékosaim. Én személy szerint nagyon élvezem ezt az időszakot, jó látni, hogy hová jutottunk el és ez mindennél fontosabb."

KMH SE Warriors – Debreceni HK 4-3 bü (1-0, 1-3, 1-0, 0-0, 1-0)
Gólszerzők:
Pankucsi (3) és Horváth M., illetve Máthé (3) és Kiss 

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok