Egy pont Dunából

U 14 A csapatunk 01.05-én délután Dunaújvárosban játszotta le első középszakasz mérkőzését, az Acélbikák ellen. A bajnokság alapszakaszában hazai pályán biztosan nyertek a mieink, míg ezúttal kiegyenlített mérkőzésre, szoros eredményre lehetett számítani.

Nem kezdődött jól a mieink számára a találkozó. A 6. percben a hazai csapat szerezte meg a vezetést, Horváth Alex góljával. Az 1. harmad kiegyenlített játékot hozott, az utolsó percben sikerült egyenlíteni, Gönczi Gergő talált be Révész Levente átadásából.

A 22. percben emberelőnybe kerültünk, az Acélbikáknál túl sok játékos volt a jégen. A fórt 23.56-nál Gönczi Gergő értékesítette, ezúttal Domán passzából volt eredményes. A 24. percben fordult a kocka, a mieink kerültek emberhátrányba, ezt 26.22-nél Piszmann használta ki. A 28. percben viszont kétszer is betalált a vendégcsapat; előbb Gönczi szerezte meg a harmadik gólját, majd Révész Levente is beköszönt. A biztosnak tűnő debreceni előny sajnos nem tartott sokáig, 36.17-nél Kuminka szépített.

A 45. percben visszaállítottuk a kétgólos előnyünket, a találatot Révész Levente szerezte, de alig több, mint fél perccel később Piszmann megint feljebb hozta a hazai csapatot. Az utolsó percig sikerült megőriznünk az vezetést, 59.28-nál azonban Karasaidis egyenlített, az Acélbikák hosszabbításra mentették a találkozót. A ráadás 2.25 percig tartott, ekkor Rácz egyéni akcióból eldöntötte a meccset, a hazaiak otthon tartották a bónusz pontot.

GYÖRGY ISTVÁN vezetőedző az alábbi elemzést adta a mérkőzésről.

„Nem kezdtünk jól, tompák és erőtlenek voltunk, keveset korcsolyáztunk, ráadásul egy szerencsétlen góllal a hazaiak meg is szerezték a vezetést. Ezt követően próbáltunk váltani, de ez nem úgy ment, ahogyan azt megszoktam a fiúktól. Megvoltak a helyzeteink, de érződött, hogy akadozik a gépezet. A meccs folyamán kétszer is sikerült átvenni a vezetést, ám rendre jöttek a hibák is, a hazaiak nem hagyták, hogy elmenjen a mérkőzés. Tény, hogy a 3. harmadban nyomás alatt játszottunk, azonban nekünk is voltak lehetőségeink, amelyek végül kimaradtak. Aztán, ahogy az lenni szokott, a találkozó vége előtt ki is egyenlített az ellenfél, majd a hosszabbításban újabb gólt kaptunk, amivel eldőlt a mérkőzés.  Igazából nem lógatjuk az orrunkat, vannak olyan mérkőzések, amikor nem úgy megy a játék, ahogy azt szeretnénk. Tovább kell lépni és az előttünk álló időszakra összpontosítani. A srácok keményen dolgoznak az edzéseken és biztos vagyok benne, hogy a következő időszakban a megfelelő összpontosítással sikerül újra megmutatni a régi arcunkat.”

Dunaújvárosi Acélbikák - Debreceni Hoki Klub 6-5 hu. (1-1, 2-3, 2-1, 1-0)
Gólszerzők:
Piszmann(2), Horváth, Kuminka, Karasaidis és Rácz, illetve Gönczi G.(3) és Révész L.(2)

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok