Egy jó harmad kevés volt

U 14-B csapatunk szombaton délután a Sportország SC csapatával mérkőzött meg. Az elmúlt időszakban felfelé ívelő pályát futottak be a mieink, három meccset nyertek meg zsinórban.

A csapat körül mindenki abban reménykedett, hogy a biztató eredmények pozitív hatással lesznek a sportországiak elleni teljesítményre is. 

Az első harmadot jól indították a mieink. Az ellenfél ugyan a 3. percben Varga Dávid révén előnybe került, de ezt Doros Lukács góljával gyorsan sikerült kiegyenlíteni. A harmad vége felé kivédekeztünk egy emberhátrányt is, döntetlen állással zárult az első periódus.

A 2. játékrész egészen más mederben folytatódott, alig lehetett ráismerni a mieinkre. A 26. percben Varga növelte a hazaiak előnyét, nem sokkal később Bózendorf emberhátrányban is eredményes tudott lenni. A harmad felénél 3-1-re vezettek a sportországiak, a második fele azonban még gyatrábbra sikeredett. A 32. percben Kodák is betalált, majd a harmad végéig Varga további három gólt szerzett.

A 3. harmadra kicsit összeszedték magukat a mieink. Az első hét percet sikerült gól nélkül megúszni, utána Bózendorf és Varga még szerzett egy-egy gólt, majd az utolsó percben Derzsi Csanád kozmetikázta az eredményt.

A jól sikerült első harmadot követően jelentősen elbizonytalanodtak a mieink, az ellenfél észlelte ezt és nagy nyomást helyezett a csapatunkra. A következő játékrészben a hazaiak hat gólt lőttek és eldöntötték a találkozót. Sajnos, a debreceniek nem tudták folytatni a jó sorozatukat, így elkerültek a tabella 2. helyéről.

Köllő István edző eléggé lehangoltan idézte fel a meccs eseményeit.

„Jól kezdtük az első harmadot, egészen jól hokiztunk, meg voltam elégedve a társasággal. Bíztam a jó folytatásban, nagy csalódás volt számomra, hogy a mezőnyben sem mutattuk meg azt, amit tudunk és a kapusteljesítmény is gyengére sikeredett. Az ellenfél vérszemet kapott, erősen nyomtak, sokat lőttek kapura és be is jött a számításuk. A 3. harmadunk egy kicsit hasonlított arra, amit az elején nyújtottunk, de hatgólos hátrányból már nem volt esélyünk a felzárkózásra.”

Sportország SC – Debreceni HK B 9-2 (1-1, 6-0, 2-1)
Gólszerzők:
Varga D.(6), Bózendof(2) és Kodák, Illetve Doros és Derzsi

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok