Egy hétvégén két torna a kicsiknek

Április 21-én délelőtt újra gyermekzsivajtól lett hangos a Debrecen Jégcsarnok, a nemzetközi U 8-U 10-es jégkorong torna résztvevői készülődtek a jégre lépésre.

Az U 8-as korcsoportban a miskolci és a debreceni együttesek mellett a Veszprém, valamint három erdélyi klub - a Csíkszereda, a Felcsík és az ISK „Bástya” Gyergyó - csapatai vetélkedtek, míg az U 10-es korosztályban a házigazdákon és az erdélyieken kívül a Gepárd is két csapattal képviseltette magát. Viszont a Csíkszereda csak az A csoportba, a Veszprém pedig csak a B-be nevezett.

A kicsik és a legkisebbek a tőlük megszokott hatalmas elánnal, lelkesedéssel vetették magukat a küzdelembe, a lelátón helyet foglaló népes szurkolóhad pedig folyamatos tapssal és buzdítással járult hozzá a karneváli hangulat kialakulásához. Három pályán szervezetten folytak a mérkőzések, amint az utolsó fordulóban kitűnt, még némi időt is sikerült megtakarítani. A jégen felsorakozó csapatokat Fodor András, a DHK elnöke köszöntötte, majd a csapatok képviselőinek átnyújtotta a jól megérdemelt serlegeket, érmeket és okleveleket. Alig múlt el néhány perc és a kis hokisok már büszkén bocsájtották szemlére az érmeket, melyekért megküzdöttek.

Másnap, április 22-én öt csapatos, U 8-as tornára került sor Debrecenben. A házigazdák két csapatán kívül a Csabai Farkasok, a Szabolcsi Solymok és a Pesterzsébeti HC együttesei vettek részt a C-csoportos megmérettetésen. A mérkőzések családias légkörben zajlottak, bár az előző napi nagy karnevált nem lehetett megismételni, ezúttal sem voltunk azért híján a biztatásnak. A DHK csapataiban jégre léptek azok a játékosok is, akik alig pár hete (napja) kerültek fel a szupermini korosztályba. A vezetőedző, Fekete Albert Cike bácsi elmondta, hogy teljes mértékben elégedett játékosainak teljesítményével, külön kiemelve az „újoncok” bátor helytállását. Szokás szerint minden résztvevő éremmel és oklevéllel gazdagodott, csak azért szomorkodhattunk, hogy a következő debreceni rendezésű tornára a jövő szezon elejéig kell várni.

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok