Edzőtábor extrákkal

Egyesületünk U 14-es korosztálya komplex edzőtáborral indította az előszezont, ahol a játékosok a jégkorong mellett megismerkedtek más alap- és kiegészítő sportágak mozgásformáival is.

Maga az ötlet nem új, több hoki-nagyhatalom hasonló gyakorlatot követ, például a skandináv országok is. Mindez azonban semmit sem von le György István, korosztályos vezetőedző érdemeiből, aki a „nagyok” által kipróbált módszert a mi viszonyainkra adaptálta és röviden összefoglalta a komplex képzés tartalmát és tapasztalatait.

„Az elsődleges célunk az volt, hogy összekovácsoljuk a korosztályváltások nyomán kialakult társaságot.” – állapította meg György István, majd így folytatta –

„Az edzőtábor programját igyekeztünk olyan tartalommal megtölteni, ami hasznos és élvezetes a résztvevők számára és úgy vélem, hogy maximális sikerrel jártunk. A képzésbe bevontunk olyan sportágakat, mint az atlétika, az úszás, a cselgáncs és a kosárlabda, mert meggyőződésünk, hogy annál komplexebb lesz a gyerekek mozgáskultúrája, minél több sportág speciális mozgásait tanulják meg. Ebben nagy segítségünkre voltak a Fekete Ildikó atlétika edző, Nagy István cselgáncs edző és Kovács Balázs kosárlabda edző, mind-mind kiváló szakemberek, akik komoly mértékben hozzájárultak a programunk sikeréhez. A nagy hoki-nemzeteknél nevelkedett játékosok, akik hatalmas sikereket arattak felnőtt korukban, sokszor és sok helyen elmondják; mennyire fontos, hogy a gyerekek több sportot űzzenek párhuzamosan, nehogy a túl korai specializálás leszűkítse a gyerekek mozgáskultúráját. A DHK korosztályos edzőinek nevében elmondhatom, hogy mi ebben a szellemben szeretnénk a gyerekeket továbbfejleszteni, egész évben igyekszünk „kinyitni” őket más sportágak irányába is. Az edzőtáborban résztvevő srácok nagyon elfáradtak a hét végére, mivel egy 12-13 éves szervezetnek nagy kihívás mindezt átélni. Cserében rengeteg élménnyel gazdagodtak, amit mi, edzők is örömmel fogadtunk. Elégedettek vagyunk a hátunk mögött hagyott egy héttel, és egy kis szusszanás után folytatjuk a gyerekek fejlesztését, felkészítését az új bajnoki szezonra.” 

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok