Derzsi Csanád öt gólt szerzett a Sportország ellen

U 14 B-csapatunk a Sportország SC együttesével szemben indította a középszakaszt.

Óvatos optimizmussal készülődtünk a találkozóra, mivel a srácok az alapszakasz elején ugyan nem kápráztatták el a szurkolókat, végére azonban összekapták magukat és a 6. helyen zárták a küzdelmeket.

Az 1. harmadban aktívabban, gólra törőbben hokizott a debreceni együttes; több, mint kétszer annyit lőttek kapura, mint ellenfelük. A 12. percben Derzsi Csanád góljával megszereztük a vezetést, de másfél perccel utóbb Bózendorf kiegyenlített és a harmad végéig már nem változott az állás.

A 2. harmadban főleg a mezőnyben folyt a küzdelem, a kapuk ritkábban forogtak veszélyben. A mieink egy, az ellenfél két alkalommal került emberelőnybe, de gólt nem sikerült elérni, a vetélytársak 1-1-es döntetlen eredménnyel fordultak a 3. játékrészre.

Az első két harmad ismeretében kevesen gondolhatták, hogy a 3. etapban 8 gól születik majd, de végül is ez történt. A 46. percben Tóth Zoltán góljával a debreceniek szereztek vezetést, alig több, mint egy perccel később Bozzai egyenlített, majd Varga emberhátrányos találatával fordított a vendégcsapat. Öt másodperccel a Sportország gólja után Derzsi Csanád kihasználta az emberfórt, ekkor 3-3 volt az állás. A mérkőzés végéig Derzsi Csanád még háromszor megismételte a produkciót, közben egyszer még betaláltak a vendégek is, ezzel kialakult a 6-4-es végeredmény.

A debreceni együttes elsősorban Derzsi Csanád gólerős játékával gyűrte le az A1-es csoport középmezőnyében végzett ellenfelét. Bízunk abban, hogy a 6-4-es győzelem nem csupán egy kifutott eredmény volt a mieinktől, hanem állandósítják majd a javuló formájukat.

Lássuk, hogyan vélekedett a mérkőzésről Köllő István vezetőedző!

„Ezen a meccsen hozzánk hasonló játékerejű ellenféllel kerültünk szembe. Már az első harmadban is jól ment a hoki, bár voltak hibáink, nem dobáltuk el felelőtlenül a korongokat. Annak ellenére, hogy mindig a passzjátékot kérem számon a játékosokról, most is elég sok volt az egyéni akció. Az ellenfél két sorral lépett a jégre, mi pedig hárommal. Az első két sorunk helytállt a vendégekkel szemben, a harmadik viszont még nem tudta volna tartani a lépést, ezért kevesebbet játszattam őket. Folyamatosan építkezünk az edzéseken, aminek biztosan meglesz az eredménye, ennek következtében a 3. sorunk is egyre többször lesz bevethető.

A mérkőzést részünkről végig a nagy akarás jellemezte. Mind a három harmadból igyekeztünk kihozni a maximumot, de a 3. játékrész sikerült a legjobban, ezzel tudtuk eldönteni a mérkőzést. Köszönöm a csapatnak a jó hozzáállást!”

Debreceni HK B – Sportország SC 6-4 (1-1, 0-0, 5-3)
Gólszerzők:
Derzsi (5) és Tóth Z., illetve Bózendorf, Bozzai, Varga és Gólya

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok