Debrecenben rendezték meg Carpathian Junior Hockey League (CJHL) legutóbbi fordulóját

Január 21-én, pénteken kezdődött és január 23-án, vasárnap fejeződött be a Carpathian Junior Hockey League CJHL) elnevezésű nemzetközi utánpótlás tornasorozat 2. fordulója az U 14-es korosztályban.

Egyesületünk az idén az U 14-es korosztályban indított csapatot, őket a szervezők a Green csoportba sorolták.

Résztvevő csapatok:

Magyarország: Debreceni HK
Lengyelország: JKH GKS Jastrzebeie-Zdrój 
Romania: Székelyföldi Jégkorong Akadémia, ACS Olimpia Ploiesti
Szerbia : Crvena Zvezda Beograd
Ukrajna: HK Kremenchuk, HC Patriot Vinnytsia


EREDMÉNYEK

01.21.(péntek)

Crvena Zvezda Beograd – Debreceni HK 0-2 (0-0,0-2)
Gólszerzők:
Nábrádi és Csóka

György István vezetőedző nyilatkozata:

„A mai napon a két meccsünk helyett sajnos, csak egyet sikerült lejátszani, történt ugyanis, hogy a ukrán ellenfeleink csak késve érkeztek meg, ezért ez a találkozó elmaradt. A szerb Crvena Zvezda csapata ellen viszont kiváló mérkőzést játszottunk, bátran, ötletesen és nagy energiákat mozgósítva. A második félidőre egy picit elfáradtunk, de tizenkét mezőnyjátékossal ez nem is csoda. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mert végre azokat az erényeket csillogtatták, amiben jók, és egyáltalán nem voltak megszeppenve. Ezt a formát kellene átmenteni minden további mérkőzésünkre.”

ACS Olimpia Ploiesti – Székelyöldi Jégkorong Akadémia 2-4
JKH GKS Jastrzebie – HK Kremenchuk 1-2
DHK – HC Patriot Vinnytsia    elmaradt)
Székelyföldi Jégkorong Akadémia – Crvena Zvezda 1-4
HK Kremenchuk – ACS Olimpia Ploiesti 3-5
HC Patriot Vinnytsia - JKH GKS Jastrzebie 5-6


 

 

01.22 (szombat)

JKH GKS Jastrzebie – ACS Olimpia Ploiesti 3-0
HK  Patriot Vinnytsia - Székelyföldi Jégkorong Akadémia 7-1
HK Kremenchuk – Crvena Zvezda 3-1
ACS Olimpia Ploiesti – Debreceni HK 5-1
Székelyföldi Jégkorong Akadémia – JKH GKS Jastrzebie 3-8
Crvena Zvezda Beograd - HK Patriot Vinnytsia 3-7 
Debreceni HK – HK Kremenchuk 0-4

A három játéknapon lejátszott találkozóinkat György István vezetőedző értékelte.

„A kupasorozat második napjára is két mérkőzés jutott. Előbb a Ploiesti csapatával mérkőztünk meg, de sajnos nem tudtunk kellőképpen felpörögni, az ellenfél ezt ki is használta ; 5-1 arányban veszítettünk. A nap második mérkőzésén az ukrán Kremenchuk együttese volt az ellenfél, ahol már sokkal jobb volt a játék képe, a mezőnyben dolgoztunk becsülettel, de sajnos, újabb vereség lett a vége.

A záró napon előbb a lengyel csapattal sikerült játszani egy nagyon jó mérkőzést. 30 percen keresztül azt kell mondanom, zseniálisan hokiztunk, a végére azonban kijött rajtunk a fáradtság és ezt a képzettebb játékosokból álló ellenfél ki is használta. A záró találkozót az SZJA ellen vívtuk, ahol megint nem tudtuk tartani az egy meccsel korábbi színvonalat. Ez nálunk már szinte törvényszerű, hogy egy jó mérkőzés után jön egy rosszabb; 4-1 arányban veszítettünk.”


 

 

01.23. (vasárnap)

HK Kremenchuk - HC Patriot Vinnytsia 3-7
ACS Olimpia Ploiesti - Crvena Zvezda Beograd 3-2 ps
JKH GKS Jastrzębie-Zdrój - Debreceni Hoki Klub 5-1
Seklerland Icehockey Academy - HK Kremenchuk 1-2 ps
HC Patriot Vinnytsia - ACS Olimpia Ploiesti 11-1
Crvena Zvezda Beograd - JKH GKS Jastrzębie-Zdrój 1-7
Debreceni Hoki Klub - Seklerland Icehockey Academy 1-4

Az idei debreceni CJHL-forduló tapasztalatait az illetékes szakvezetőnk, György István elemezte.

„Összességében azt tudom mondani, hogy sajnos, a támadó potenciálunk ehhez a mezőnyhöz képest elég gyengécskének bizonyult. A három nap alatt lejátszott öt mérkőzés alatt csupán öt gólt sikerült szereznünk, ellenben kaptunk 17-et. A támadó potenciál gyengesége a nem megfelelő korcsolyázó tudásnak, a passzok és lövések minőségének, illetve a gyenge helyzetfelismeréseknek tudható be. Nem beszélve arról, hogy méretben sem állunk túl jól, az átlagmagasságunk a középmezőny alá sorol bennünket.

Természetesen történtek nagyon szép dolgok is ez alatt a három nap alatt, sikerült két nagyon jó mérkőzést játszanunk, viszont azt a kilengést, ami jellemző ránk, sajnos nem tudjuk levetkőzni. Egy jó mérkőzés után törvényszerűen jön egy nagyon rossz, és ez sajnos, az egész szezonra jellemzőnek tekinthető. Nyilván gyerekekről van szó, előfordul az ilyesmi, de jobban szeretném, ha nem ilyen nagy mértékű lenne. A záró mérkőzés után arról beszéltem a játékosoknak, hogy ha előre szeretnének lépni, akkor azt a munkát kell beletenni, amit senki nem lát, amit sportoló otthon végez el szabadidejében, azért, hogy fejlődjön. A belső motivációnak nagyon erősnek kell lennie, az extra munka az, ami a játékost kiemeli az átlagosból és később ő lesz az, aki odaér. Enélkül nem megy…”

 


A 2021-22-es kiírásból a tervek szerint még további 2 forduló van hátra, az összesített eredmény kihirdetésére a záróforduló befejezése után kerül sor.

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok