Csak az első harmadban játszottunk jól

U 14-es csapatunk csütörtök délután helyosztó mérkőzésen lépett a jégre a KMH Knights együttese ellen. A korábbiak során a hazai csapat egy ponttal szerzett többet a mieinknél, a papírforma alapján tehát kiegyenlített mérkőzésben bizakodhattunk.

Az 1. harmadban a debreceni srácok jó játékkal rukkoltak elő, aktívak voltak, számos jó helyzetet alakítottak ki. Hiába „nyertük” azonban a kapura lövéseket, a KMH kapusa remek formában védett. A 19. percben Kása góljával előnyhöz jutottak a hazaiak, ez maradt a harmad végeredménye is.

A 2. játékrész ötödik percében sikerült egyenlíteni, a gólunkat egyéni akció nyomán Rózsa Ákos szerezte. Ezután kezdték elveszíteni a fonalat a mieink, a KMH egyre inkább fölénybe került. A 29. percben Juhos Patrikot állították ki, a hátrányt azonban kivédekezték a debreceniek. A 33. percben Vas István is a büntetőpadra került, ezt a fórt viszont Németh révén váltották gólra a vendéglátók.

A 3. harmad első percében a KMH részéről Pásztor talált be, a mieink szakvezetője, György István pedig időt kért. Kevesebb, mint egy perccel később Vona Balázst szórták ki, majd Vincze Dávid kisbüntetése következett. A második létszámfölényt Molnár értékesítette, majd az 55. percben Schneider állította be a végeredményt.

Az első harmad jó játékát követően teljesen leblokkoltak a mieink, a csapat gépezete nem működött, az ellenfél a találkozó nagyobb részében fölényben játszott és megérdemelten győzött. Vasárnap újabb helyosztó meccset játszunk a Jegesmedvék ellenében, reméljük, hogy akkor jobban megy majd a hoki!

György István vezetőedző a következőket mondta a mérkőzésről.

„Az első harmadban azt láttam, amit szerettem volna, megvolt a kellő dinamika a csapatban, járt a korong, a jó játékhoz jó néhány helyzet is társult, azonban a hazaiak kapusán nem tudtunk kifogni. A folytatásra aztán teljesen megbénult a csapat, a KMH átvette az irányítást és gyakorlatilag azt csinált velünk, amit akart. A védekező zónában túlságosan passzívak voltunk, rengeteg lövést kaptunk a kékről és a forgatásokat sem tudtuk lekövetni. Ha korongot szereztünk, akkor döcögött a játék, sokszor hoztunk rossz döntéseket, ami számomra érthetetlen. Úgy látszik, az idei bajnokság „kétarcú csapatának” a díját mi nyerjük meg; kiszámíthatatlanok vagyunk, hol fent, hol lent, képtelenek vagyunk kiegyensúlyozottak lenni, ami nem túl jó. Még öt mérkőzésünk van hátra az idei kiírásból, tovább folytatjuk a munkát és bízunk abban, hogy sikerül ezen a téren is javulni.”

KMH SE Knights – Debreceni HK 5-1 (1-0, 1-1, 3-0)
Gólszerzők:
Kása, Németh, Pásztor, Molnár és Schneider, illetve Rózsa

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok