Csak a szétlövés döntött a hazaiak javára

Már tartanak a helyosztó mérkőzések az U 16-os bajnokságban. A mieink, akik az 5-8. helyért állnak harcban, az első meccsen a Dunaújvárosban vizitáltak.

A vetélytársak a középszakaszban kétszer találkoztak egymással, mindkét alkalommal a dunaújvárosiak nyertek.

A meccs első harmada kiegyenlített játékot és nagy küzdelmet hozott. A periódus elején több kiállítás is színezte a mérkőzést, előbb Rózsa Ákost, majd Varga Mátét küldték ki, a 14. percben egy hazai játékos is kiült. A 16. percben Csanády Marcell átadását Varga Máté értékesítette, egy gólos előnnyel fordultunk a második etapra.

A 2. játékrészben folytatódott az egyenlő erők harca, számos helyzettel mind a két oldalon. A 28. perceben Kovács Somát állították ki, 31.19-nél Juhos Patrik következett, ám az emberhátrányokat sikerült kapott gól nélkül megúszni. 29.27-nél Barna révén kiegyenlítettek az újvárosiak.  A 35. és a 39. percben a hazaiak létszáma két ízben is megfogyatkozott, de a lehetőségeinket nem tudtuk értékesíteni.

A 3. harmadban másfél percig még emberelőnyben játszhattunk, a gólszerzés megint nem ment, Barna viszont a hátrányból is betalált, ezzel a hazaiak átvették a vezetést. Két perccel később sikerült újra egalizálni; Lusztig Krisztián passzát Vas István értékesítette. Az állás a harmad végéig nem változott, így 10 perces hosszabbtás következett.

66.34-nél Okos Csanád időt kért, majd 67.10-nél Csanády Marcellt állították ki gáncsolásért, az állás azonban ismét nem módosult, a végeredményt szétlövéssel kellett megállapítani. A büntetőpárbajt végül Regős Dávid döntötte el a negyedik párban, így a hazaiak örülhettek.

A két hasonló játéktudású együttes között apróságok döntöttek az újvárosiak javára. A mieink mindent megpróbáltak, becsülettel küzdöttek és csak minimális különbséggel maradtak alul. A következő helyosztóra a sportországiakkal szemben március 26-án, Debrecenben kerül sor, reméljük, az a csata debreceni győzelemmel végződik!

A dunaújvárosi mérkőzésről Okos Csanád vezetőedző készített értékelést.

„Az utóbbi időben nem a számításaink szerint ment a hoki, de a mai napon sikerült összerázódni és egy izgalmas, lendületes mérkőzést játszani. Legfőképpen a védekező munkánk tetszett; a Dunaújváros csatárai főként egyéni megmozdulásokkal próbáltak a védelmünkön áttörni, de a hátvédjeink fegyelmezetten megszűrték azokat. A támadásainkban és a támadó zónában mutatott játékunkban lehetett volna több átütő erő, a tiszta helyzeteinket is jobb százalékkal kellett volna kihasználni, de idővel ezen a téren is javulni fogunk. A kapuban Gergely Hunor nagyon komoly teljesítménnyel rukkolt elő és 51 lövés hárításával nagyban hozzájárult a csapat teljesítményéhez.”

Dunaújvárosi Acélbikák – Debreceni HK 3-2 bü (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0)
Gólszerzők:
Barna (2) és Regős, illetve Varga és Vas

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok