Bronzérmes a kölyök csapat, a serdülők még játszanak

A végéhez közeledik a 2016-17-es szezon, már csak az U 14-es és az U 16-os korosztályok vannak a jégen.

A mieink mindkét korcsoportban érdekeltek voltak. György József tanítványai megnyerték az első helyosztó meccsüket (DHK-MAC 3-1), így csütörtök este a Kisstadionban akár be is fejezhették a bronzcsatát. A serdülők kedden vereséget szenvedtek a Pesterzsébeti HC fiataljaitól, szerdán azonban hazai jégen lehetőségük nyílt a javításra.


EREDMÉNYEK

U 16


Debreceni HK-Pesterzsébeti HC 3-2 hu (0-0, 1-2, 1-0, 1-0)

Okos Csanád edző a következőket mondta el a találkozóról: „Kiélezett mérkőzést játszottunk. A csapat nagy akarással lépett a jégre, tudták, hogy ezt a meccset hozni kell. Az első harmad döntetlennel zárult; a vendégcsapat játszott némi fölényben, mi a biztonságos védekezésre fektettük a hangsúlyt. A 2. játékrészben felszabadultabban hokiztunk, lassan oldódott a lábakban az előző napi összecsapás fáradtsága. A Pesterzsébet szerzett vezetést, Filep góljával azonban sikerült kiegyenlíteni. A harmad egy gólos vendégelőnnyel ért véget. A 3. harmadban nagy önbizalommal játszottak a mieink, az utolsó percben Spakovszky találatával döntetlenre mentették a találkozót. A hosszabbításban tovább tartott a csapat lendülete, Filep Zsombor szép egyéni akció végén betalált, ami számunkra a harmadik meccset jelentette. Az egész csapat jól teljesített, Ambrus Levente kiválóan védett, a gólszerzőkön kívül a három gólpasszt adó Takács Benedek is külön dicséretet érdemel.
Folytatás vasárnap este Pesterzsébeten, együttesünknek tehát módja lesz egy kis pihenésre és a felkészülésre.


U 14 

MAC- DHK 3-4 bü (0-1, 1-1, 2-1, 0-0, 0-1)- 0-2
Kapura lövések: (6-14, 9-11, 14-4, 5-5)


A bronzcsata második etapja is kiélezett küzdelmet hozott. György József edző az alábbiakban foglalta össze a találkozó legfontosabb momentumait: "Az első harmad elején nagyon keményen kezdett a MAC, beszorítottak minket a védekező harmadunkba. A játékrész második felétől áttettük a székhelyünket a támadó harmadba, aminek meg is lett az eredménye. Egy emberelőnyös szituációban még egy kiállítást kapott az ellenfél, a kettős emberelőnyt pedig Bartók révén gólra váltottuk. A második harmad közepén Bartók szépen leolvasta az ellenfél szándékát; belépett a passzsávba, szemben maradt a kapussal és értékesítette a helyzetet. A harmad vége felé egy szélről beadott korong szerencsétlenül pattant meg a kapunk előtt, a kapusunk tehetetlen volt. Nagyon jól kezdtük a 3. harmadot, Bartók kapura lövése lejött a blokkról, a kipattanót pedig Diószegi értékesítette. A mérkőzésen mindkét csapat részéről érződött a feszültség, nagyon sok egyéni hibákat követtek el. Egy ilyen banális hibából sikerült felzárkózni az ellenfélnek, Bartók adta el a korongot a saját harmadunkban, az ellenfél pedig büntetett. A harmad vége előtt időt kért a MAC, levitte a kapusát. A bulit megnyertük, Szabó Kornél akart üres kapus gólt szerezni; nem is tévedett sokat, a kapuvastól pár centire ment el a korong, tilos felszabadítás lett belőle. Visszahozták a harmadunkba a korongot, a bulit megnyerték, majd egy kék vonalról leadott lövés irányt változtatott a kapu előtt, ebből ki is egyenlítettek. A hosszabbításban mind a két csapatnak megvoltak a gólszerzési lehetőségei, kivédekeztünk egy emberhátrányt is, Antek Tamás nagy bravúrjainak is köszönhetően. A büntetőpárbajban mi kezdtük a rávezetéseket, Mihalik András belőtte, a MAC kihagyta, a harmadik párban viszont értékesítettek egy büntetőt. Ezután ismét a fővárosiak következtek, Antek Tomi nagyot védett, Mihalik András pedig a második büntetőjét is értékesítette. Ezzel a debreceni együttes kiharcolta a győzelmet és a 3. helyet!

Antek Tamás az egész meccsen nagyon jól védett, amire szükség is volt, mivel a MAC ezen a mérkőzésen egy árnyalattal jobban játszott, mint a mieink. Nem szeretnék senkit sem kiemelni, mindenki nagyot küzdött, úgy érzem, hogy megérdemelten szereztük meg a bronzérmet. Valamennyi játékosunk nagyon sokat dolgozott és komoly áldozatot hozott ebben a szezonban. Ha kicsit szerencsésebben alakulnak a dolgok, akkor döntőt is játszhattak volna a srácok.
"

Ezúton is gratulálunk U 14-es csapatunk edzői stábjának, játékosainak és mindazoknak, akik segítették munkájukat az idény során!


Debreceni Hoki Klub (U14)

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok