Biztosan hoztuk az első meccset

Két meccses erdélyi túrára utazott U 14-es csapatunk a hétvégén, amelynek első találkozóján Csíkkarcfalván léptek a jégre az SZJA 2005 együttese ellen.

A mérkőzés előtt 9 meccsből szerzett 15 ponttal a mieink álltak jobban, a székelyföldi akadémisták 9 meccsből 11 pontot gyűjtöttek össze.

A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban és 05.07-nél Katona szerzett vezetést az erdélyi alakulatnak. Gyorsan jött a válasz is, 08.40-nél Fehér Ádám egalizált, majd egy perccel később Kozma góljával újra vezetett az SZJA 2005. A 2. harmad számunkra indult jobban, 22.45-nél Gönczi Gergő használta ki a mieink emberelőnyét. 24.28-nál a hazaiaktól Molnár Ákos 2+2 percet kapott térdhasználatért, a fórt Fehér Ádám értékesítette. A 29. percben Sütő góljával még egyenlítettek az akadémisták, de a nagy formában játszó Fehér Ádám két találatára már nem volt válaszuk. Sőt, a 37. percben Révész Levente is betalált, 3 gólos előnnyel zártuk a 2. játékrészt. A 3. harmadban folytatódott a debreceni gólgyártás; a 41. percben Varga Máté emberhátrányos helyzetben növelte a mieink előnyét, majd 43.49-nél Fehér Ádám már az ötödik gólját szerezte! Az 57. percben Szilveszter még szépíteni tudott, de a biztos vendéggyőzelem már nem forgott veszélyben.

A debreceni játékosok a 2. harmadtól kezdve jó játékkal rukkoltak elő, jól oldották meg a speciális játékhelyzeteket (két emberelőnyös és egy emberhátrányos gólt szereztek) és az eredményességet több kiváló egyéni teljesítmény is segítette. Közülük kiemelést érdemel Fehér Ádám, aki ötször talált be a székelyföldiek hálójába.

GYÖRGY ISTVÁN vezetőedző a nyolc gól ellenére sem volt teljesen elégedett.

„Az egész hétvégén bizonyos görcsösség volt jellemző a csapatra. Hiába beszéltünk a játékosokkal arról, hogy ne az eredményre koncentráljanak, hanem a jó teljesítményre, gyerekekről lévén szó, csak ott motoszkált a fejekben. Ez a fajta görcs az SZJA elleni első harmadban érződött a leginkább, sorozatban rossz döntéseket hoztunk, viszont érződött az is, hogy ezen a találkozón mi vagyunk a jobbak. Szerencsére a folytatásra rendeződtek a sorok, ehhez kellett ugyan egy-két szerencsés találat is, de elő tudtuk varázsolni a "cilinderből" a jó játékunkat és sikerült nyerni. A győzelem lelkileg nagy lökést adott másnapra, a játékosaimon érződött, hogy megnyugodtak egy picit és bíznak a jó folytatásban.”

SZJA 2005 - Debreceni HK 4-8 (2-1, 1-5, 1-2)
Gólszerzők:
Katona, Kozma, Sütő és Szilveszter, illetve Fehér Á.(5), Gönczi G., Révész L. és Varga Máté Attila

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok