Bejelentkeztünk az 5. helyért

A végéhez közelednek a helyosztók az U 14-es bajnokságban, ahol a mieink az 5-10. helyért vetélkednek. A srácok hétfőn az FTC-Telekom együttesével kerültek szembe, győzelem esetén átvehették a vezetést a csoportban.

Az 1. harmadban többet támadtak, többet lőttek kapura a mieink, az első gólt mégis az ellenfél szerezte meg, a 7. percben Kaufer volt eredményes. A zöld-fehérek csatára a 15. percben ismételt, 16.23-nál pedig 4 a 4 elleni játékban Lenkey is betalált, így a hazaiak 3-0-val elvitték az első harmadot.

A 2. játékrészben nem igazán osztottak lapot a házigazdáknak; a mieink még nagyobb fölénybe kerültek és ezúttal ki is használták a lehetőségeiket. 24.05-nél Mogyorós Simon köszönt be a zöldeknek, két perccel utóbb Vincze Dávid góljának örülhettünk. 33.50-nél emberfórba kerültünk, ezt 6 másodperccel utóbb Máthé Miklós használta ki. 39.36-nál egy játékmegszakításban két ferencvárosi játékost állítottak ki, a dupla fórt Kovács Balázs értékesítette.

A 3. harmad első felében nem történt jegyzőkönyvi esemény, javarészt mezőnyjáték zajlott a jégen. Az 55. percben Liszkai Zétényt vitték ki, majd 57.07-nél Kiss Máté következett, az FTC szakvezetője pedig időt kért és a kapusát is lehozta a jégről.  A kockáztatás nem hozott eredményt, 57.57-nél Kovács Balázs üres kapura állította be a végeredményt.

Az elveszített első harmadot követően magukra találtak a mieink és zsinórban öt gólt szerezve, magabiztosan fordították a maguk javára a mérkőzést. A szezon utolsó meccsére április 10-én, kerül sor, ahol a srácok jó esetben odaérhetnek az az ötödik helyre.

György István vezetőedző pozitívan értékelte a csapatát.

„A mérkőzés nagyban hasonlított a szombatira, azzal a különbséggel, hogy a játékunk most egy picivel jobban döcögött. Nagyon örültem a 3. sorunk minőségi játékának, végre előre léptek és azt kell mondanom, hogy üde színfoltjai voltak ennek a találkozónak. A másik két sorunk is dolgozott becsülettel, de a játék valamiért nem ment, viszont így is megvoltak a lehetőségeink és élni is tudtunk velük egy párszor. Érződik a fiúkon a fáradtság, ami természetes, hosszú és nehéz szezonunk volt, és a külső körülmények sem könnyítik meg a helyzetünket. Ennek ellenére azért bízom abban, hogy az utolsó találkozón sikerül olyan egyéni teljesítményt nyújtaniuk, amire büszkék lehetnek.”

FTC-Telekom – Debreceni HK 3-5 (3-0, 0-4, 0-1)
Gólszerzők:
Kaufer (2) és Lenkey, illetve Kovács B. (2), Mogyorós, Vincze és Máthé

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok