Balszerencsés gólokat kaptunk

Szerdán délután négy találkozóval elkezdődtek a junior bajnokság negyeddöntői. Három párban markánsan megmutatkozott a top-csapatok erőfölénye; biztosan nyert a Fehérvár, a Vasas és MAC, a mieink viszont alaposan megszenvedtek az UTE együttesével szemben.

Harapós, kemény játékkal indítottak a vendégek, már az első támadásuk gólveszélyt hozott, majd 00.42-nél megszerezték a vezetést is; Emelianov éles szögből leadott lövése csúszott be Ambrus Levente hálójába. A 2. perc elején a liláktól Balázsit állították ki, a fórt jól játszották meg a mieink, Kozma harmadik keresztpasszát Borbát verte be. Nagy volt az iram, oda-vissza hullámzott a mérkőzés. 03.40-nél Ivanov átadásával Takács száguldott el és a felső sarokba vágta a pakkot. A találkozó ezen szakaszában kiválóan hokiztak a debreceniek, egyre-másra teremtették meg a jó lehetőségeket, de nem sikerült újra betalálniuk. 06.28-nál Emelianov lépett be a védekező harmadunkba, a védőink nem támadtak ki, egyenlített a vendégcsapat. A 8. percben Tkatchenko került a büntetőpadra, ám ezúttal nem tudtunk élni a lehetőséggel. 10.50-nél Horváth lőtt a kék vonal közeléből; a távoli kísérlet beakadt, Alexei Kosourov pedig kapust cserélt, Antek Tamás érkezett a mieink ketrecébe. A harmad második felében főként mezőnyjáték folyt a jégen, mind a két kapu előtt adódtak veszélyes helyzetek, az eredmény azonban nem változott. 19.09-nél megfogyatkoztak a vendégek, Horváth Andrást állították ki, az előny nagyobb része áthúzódott a 2. harmadba.

A 2. játékrész elején a vendégek kivédekezték Horváth áthúzódó kiállítását. 23.03-nál Spakovszkyt ültették ki, a hátrányban azonban hatékonyan romboltunk, Antek is magabiztosan védett. 25.21-nél játékkésleltetés miatt hátrányba került a vendégcsapat, de ez nem tartott sokáig, néhány másodperccel később Smirnov is a büntetőpadra került. Mindez nem zavarta meg a mieinket, 26.53-nál remek akció végén egyenlítettünk; Kriukov kapu mögül visszatett korongját Ivanov varrta be! Az etap közepe táján továbbra is kemény fizikai csata zajlott a jégen. 31.00-nál a harmadik gólunk szerzőjét állították ki, majd egy perccel utóbb társaságot is kapott, Smirnov személyében! Előbb szimpla, majd szűk egy percig dupla fórban rohamoztak a lila-fehérek; a mieink foggal-körömmel védekeztek, Antek óriási bravúrokat mutatott be, végül kapott gól nélkül húztuk ki a hátrányokat! Húsz másodpercig sem játszhattunk azonban egyenlő létszámban, 34.04-nél ismét Smirnov-ot szórták ki, de a debreceni legénység továbbra is jól tartotta magát. 39.39-nél a korongot szereztek a mieink, Filep a kör széléről adott élesen keresztbe, Ivanov jól érkezett, góljával átvettük a vezetést! Kilenc másodperccel később azonban kihagyott a harmad során kiválóan dolgozó hazai védelem, az üresen hagyott Endrei góljával megint döntetlen volt az állás.

Nem kezdődött számunkra jól a 3. harmad, 42.47-nél Zsigmond Áron lövése pattant be a vasat érintve, újra az ellenfélnél volt az előny. A 45. percben Horváth került a büntetőpadra, a debreceniek pedig sakk-matt helyzetig játszották az akciót, végül Szabó Kornél egyenlített! A 48. percben emberfórba kerültünk, de pontatlanul, sok hibával játszottuk meg, odalett a lehetőség. 52.09-nél Takács Benedeket küldték ki, ezúttal azonban nem bírtuk végig erővel, 53.39-nél Antek már nem érhetett át Kovács visszalőtt korongjára. Az 56. percben Borbát húzott el, a lövését hárította az UTE hálóőre. 56.28-nál Zsigmond Áron került a büntetőpadra, 58.12-nél a mieink szakvezetése időt kért és kapus nélkül folytattuk a küzdelmet. A 6 az 5 elleni játék sajnos, nem hozott eredményt, bár a srácok mindent megpróbáltak az egyenlítés érdekében. 

Az első negyeddöntős találkozónk végig izgalmas, kiélezett küzdelmet hozott. Az 1. harmadban néhányszor kihagyott a debreceni védekezés, ezeket rendre ki is használta a kiváló játékerőt képviselő lila-fehér gárda. A 2. harmadban 10 percet játszottunk emberhátrányban, ezalatt rengeteg energiát veszítettünk, az ebből adódó mentális fáradtság pedig a mérkőzés végén ütött vissza. A debreceni srácok hatalmasat küzdöttek, különösen az emberhátrányos védekezésben nyújtottak remek teljesítményt. Egyenlő erők küzdelméből végül a szerencsésebb csapat került ki győztesen, a mieinknek roppant nehéz dolga lesz a pénteki, újpesti mérkőzésen. Számunkra ez az utolsó esély, biztosak lehetünk abban, hogy a srácok mindent megtesznek majd a győzelemért!

Debreceni HK – UTE 5-6 (2-3, 2-1, 1-2)
Gólszerzők:
Ivanov(2), Borbát, Takács és Szabó K., illetve Emelianov(2), Horváth A., Endrei, Zsigmond Á., és Kovács

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok