Az utolsó pillanatban fordítottunk

Vasárnap délután junior együttesünk az FTC-Telekom csapatával mérkőzött meg. Az idegenbeli találkozón fontos cél volt, hogy ne veszítsünk pontot, pontokat a tabella végén tanyázó zöld-fehérekkel szemben.

A mieink rendkívül puhán és lagymatagon kezdték meg a meccset, gyakorlatilag semmit nem tartottak be György József taktikai utasításaiból. A 11. percben Kaskötőt állították ki, az emberhátrányos védekezésünk azonban jól működött. A 18. perc elején korongot veszítettünk a saját harmadunkban, helyzetbe kerültek a hazaiak, amit Tamás révén gólra is váltottak. A 19. percben kaptunk ugyan egy emberfórt, de kihasználni nem tudtuk.

A 2. játékrész második percében a mieinktől Takács kapott 2 perces kisbüntetést, majd kevesebb, mint egy perc múltán Lőrincz Szabolcsot állították ki. A kettős és a szimpla hátrányt is sikerült kivédekezni, amiben szerepet játszott, hogy a 25. percben a Fradiból is kiszórtak egy játékost. Az emberhátrányos időszak után feljebb kapcsoltak a mieink, de a befejezések nem sikerültek; vagy az irányzékkal volt probléma, vagy az ellenfél kapusa védett.

A 3. harmadban két sorozásra váltottak a debreceniek. Miután kapott gól nélkül hozták le Spakovszky kiállítását, nagy nyomást helyeztek a hazai csapatra, folyamatosan az FTC védekező zónájában pattogott a korong, gólt azonban nem tudtunk elérni. 55.47-nél elcserélte magát az ellenfél, a debreceni szakvezető pedig időt kért. Az újabb emberfórt végül sikerült gólra váltanunk; 57.26-nál Takács révén egyenlítettek a mieink. 58.26-nál a vezetést is átvettük; Ellerbrock nyúlt bele ügyesen Nagy Zalán bombájába. 58.42-nél a hazaiak lehozták a kapust, ami eredményt nem hozott, sőt, Kovács Roland üres kapus góllal növelte is az előnyünket. Az utolsó perc derekán megfogyatkozott a hazai csapat, így nem maradt esélyük a szépítésre.

A feledhető első és második harmad után a mieink a 3. harmad legvégén kerekedtek a hazaiak fölé. A srácok a saját dolgukat nehezítették meg azzal, hogy sokáig könnyelműen, fegyelmezetlenül hokiztak. Az utolsó két és fél perc viszont remekül sikerült, három pontot szereztünk, ennek nyomán átvettük a vezetést a B-csoportban. A sikerben kapusunk, Gönczi Bence is komoly szerepet vállalt, 96, 67%-os hatékonysággal védett.

György József vezetőedző részletese elemezte a találkozót.

„Nem is tudom, hogy sikerült-e a mostani szezonban ehhez hasonló, rossz kezdést produkálni. Tény, hogy puhák voltunk, mindig csak az volt aktív, aki birtokolta a korongot, túl sok egyéni megoldást választottunk és felelőtlenül cselezgettünk ott is, ahol nem szabad. Végül a hazai csapat büntetett; a 18. perc elején elcseleztük a korongot a védőharmadunkban, és egy oldalváltás után Gönczi mellett a rövidbe emelték a pakkot. A 2. játékrészre sikerült valamennyire felrázni a srácokat, de még mindig nem voltunk elég élesek. A helyzeteinket képtelenek voltunk góllal befejezni, bár közben kivédekeztünk egy kettős emberhátrányt is. Sajnos, ebben a játékrészben Kaskötő lesérült; szerencsétlenül botlott meg a pálya szélén, nagy erővel a palánkba csapódott és a vállát fájlalta, így nem tudta folytatni a játékot. A 3. harmadban átálltunk két sorra, nagyon nagy nyomást helyeztünk az ellenfélre, a játékidő kb. 80%-át a támadó harmadban töltöttük. A befejezéseink azonban rendre a kapu mellé szálltak a vasról pattantak el, vagy elhaltak a kapusban. A mérkőzés 56. percében elcserélte magát a hazai csapat, időt kértem; az 58. percben Takácsnak sikerült is a botos oldalon rést találni. Pontosan rá egy percre Nagy Zalán lőtte meg nagy erővel az eléje csorgó korongot, Ellerbrock jól ért bele, így átvettük a vezetést. Végül az utolsó perc elején Kovács lőtte az üres kapuba a harmadik találatunkat. A kapunkat Gönczi védte, 30 lövést kapott, nagyon magabiztosan, bravúrokat is bemutatva vette ki a részét a három pont megszerzéséből.

Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, a saját dolgunkat megnehezítettük meg azzal, hogy nem álltunk bele megfelelően a mérkőzésbe. Ezen kívül felelőtlenek is voltunk, amit nagyon jól ki is használt az ellenfél. A hazai kapus nagyon jól védett, mi is benne voltunk a problémákban; megbeszéltük, hová lőjünk, amikor helyzetbe kerülünk, mennyire fontos a takarás, a beleérés, a kipattanó követés, de semmit sem kaptam vissza ebből. A meccs végén nagyon szorított az idő, csak egyszerű játékra volt lehetőségünk, ami meg is hozta a gyümölcsét, a lefújás előtt két és fél perccel el sikerült kiegyenlíteni és megnyerni a találkozót.”

FTC-Telekom – Debreceni HK 1-3 (1-0, 0-0, 0-3)
Gólszerzők:
Tamás, illetve Takács, Ellerbrock és Kovács R.

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok