Az első harmadot rontottuk el

Junior csapatunk szombaton délután Dunaújváros lépett a jégre. A debreceni keretből több meghatározó játékos hiányzott, míg a házigazdák hat ERSTE Ligás játékossal álltak fel a mérkőzésre.

A mérkőzést gyengén kezdték a mieink, nehezen vettük fel a találkozó tempóját és a párharcokban nem voltunk eléggé agresszívek. Bár voltak lehetőségeink, a rutinos hazaiak kihasználták a megingásainkat; a 14. percben Tamás góljával megszerezték a vezetést, majd pár perccel utóbb Pinczés is betalált. A 18. perc elején emberelőnybe kerültünk, de Subotic révén így is növelték az előnyüket az Acélbikák.

A 2. játékrészre feljavultak a mieink, számos ígéretes helyzetet dolgoztunk ki, de betalálni nem sikerült. A 25. percben Aranyos került a büntetőpadra, aki rövidesen társat is kapott, Bartók személyében. A kiállítások visszavetették a debrecenieket, a harmad felénél azonban mégis sikerült gólt szerezni, Takács remek passzát Borbát értékesítette. A 34. perctől kezdve egymás után háromszor kerültünk emberfórba, de a rengeteg jó helyzetből egyet sem tudtunk gólra váltani.

A 3. harmad első fele jórészt mezőnyjátékkal telt el, az 53. percben rossz csere miatt kaptunk egy két perces technikai kisbüntetést, majd Spakovszkyt szórták ki, a mieink azonban jó védekeztek, az eredmény nem változott.

A gyenge kezdés sajnos, megbosszulta magát, így a mieink már az első harmadban jelentős hátrányba kerültek. Hiába játszottunk fölényben a második harmadban, valamint a 3. etap egy részében is, rengeteg helyzetet hagytunk ki, közöttük szólókat is, egy lőtt gól pedig kevés volt az eredmény megfordításához. Antek Tamás ezúttal is kiváló teljesítményt nyújtott, 93 %-ot meghaladó védési hatékonyságot produkált.

Okos Csanád megbízott vezetőedző elemezte a találkozót.

„Túlságosan puhán kezdtük az 1. harmadot, sorra veszítettük el a párharcokat és nagyon lassan értünk vissza a védekező zónába. Ezek a hibák meg is megbosszulták magukat, az első periódusban három gólt kaptunk, miközben azért nekünk is megvoltak a helyzeteink. A 2. harmadtól pozitív irányban változott a játék képe, több szólót vittünk, létszámfölényes szituációkat alakítottunk ki, de a helyzeteket nem sikerült értékesíteni. A 31. percben végre betaláltunk, a gólt Takács Benedek passzából Borbát Márk szerezte. A 3. harmadban is kitartott a 2. játékrészben megszerzett lendületünk, rengeteg helyzetünk volt, de nem tudtunk újra betalálni. A játékvezetői felfogás sem könnyítette meg a dolgunkat. Az első harmad kivételével küzdős, hajtós mérkőzést vívtunk, sajnos, a tiszta helyzeteink is sorra kimaradtak, így nem tudtunk fordítani az eredményen. Kiemelném Antek Tamás remek teljesítményét, kapusunk 40 lövést hárított ezen a meccsen.”

Dunaújvárosi Acélbikák – Debreceni HK 3-1 (3-0, 0-1, 0-0)
Gólszerzők:
Tamás, Pinczés és Subotic, illetve Borbát

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok