Az első harmad után váltottunk

U 14 A csapatunk december 4-én a KMH Knights együttesével mérkőzött meg a Tüskesátorban. A debreceniek a találkozó egyértelmű esélyeseként utaztak Budapestre.

A két csapat közötti játéktudásbeli különbséget jól szemléltette a bajnoki tabella is, ahol a mieink a középmezőnyben foglaltak helyet, míg ellenfelünk az utolsó előtti pozícióban szerénykedett.

Az 1. harmad során fölényben hokizott a debreceni legénység, de sok hiba csúszott a játékukba. Ezt jelzi, hogy két emberelőnyös helyzetük akadt, de egyiket sem tudták kihasználni. Csak a harmad végén, 17.10-nél sikerült megszerezniük a vezetést, Fehér Ádám révén. A 2. játékrész első percében Fehér Ádám másodszor is betalált a KMH kapujába. Ezután szépített ugyan a hazai csapat, de a mieink gyors egymásutánban háromszor is eredményesek voltak, előbb Fehér Ádám, majd Révész Levente szerzett gólt, 32.34-nél pedig Gönczi Gergő is megkezdte a gólgyártást. Az ötödik debreceni találat után a KMH időt kért, de csak annyit sikerült elérniük, hogy az olló nem nyílt tovább ebben a harmadban. A 3. harmadban is tartott a mieink fölénye, akik számos tetszetős akciót vezettek. Ebben a periódusban Gönczi Gergő újabb három gólt szerzett, Révész Levente egy találattal növelte a pontjai számát, majd Csanády Marcell is feliratkozott a góllövők közé, mialatt a KMH csupán egy találattal tudott válaszolni.

A végig nagy fölényben hokizó debreceniek megérdemelten győztek, a két csapat közötti jelentős különbség megmutatkozott a kapura lövések (20-40) összevetésében is. A vezetőedző, GYÖRGY ISTVÁN javarészt a dicséret hangján szólt a mérkőzésről:

„Eléggé álmosan kezdtünk, nem volt meg a csapatban az a dinamika, amit megszoktam tőlük, ráadásul sok hibával játszottunk. Mezőnyfölényben hokiztunk ugyan, de a sok pontatlanság miatt többször nem tudtuk befejezni a támadásainkat. A második és a harmadik harmadra szerencsére váltottunk; jobb lett az összpontosítás, a koncentráció, szemet gyönyörködtető akciók végén sikerült gólokat lőni. A meccs összképét tekintve sok olyan dolgot is láttam, amivel nem voltam elégedett, ugyanakkor azt is tudom, hogy nem lehet állandóan csúcsformában játszani. A játékosaim becsülettel dolgoztak, mindenki megpróbálta a meccshez hozzátenni a magáét, ami mindenképpen jó dolog. Készülünk a hátralévő két mérkőzésünkre. Addig van majdnem két hetünk, remélem, hogy sikerül a megszokott mederbe visszaterelni a játékunkat.”

KMH SE Knights - Debreceni HK 2-10 (0-1, 1-4, 1-5)
Gólszerzők:
Szabó Ágoston és Kása illetve Gönczi G.(4), Fehér Á.(3), Révész L.(2) és Csanády M.

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok