Az átütőerő hiányzott a támadásainkból

Augusztus 11-én, Miskolcon játszotta le első felkészülési mérkőzését a DHK serdülő A-csapata; a mieink akkor nagy küzdelemben egy gólos győzelmet arattak a Jegesmedvék felett.

Szombaton délben újra találkozott egymással a két együttes, ezúttal a Debreceni Jégcsarnokban.

Az 1. harmad java részében a mezőnyben gyűrték egymást az ellenfelek. A 13. percben a miskolciak szerezték meg a vezetést Kocsis góljával, az eredmény a harmad végéig már nem változott, kiegyenlített játék folyt a pályán. A 2. játékrészben jobban hokiztak a mieink, a helyzeteik azonban kimaradtak, a vendégek pedig a 28. percben növelték az előnyüket. A 3. harmad 7. percében három gólosra hízott a miskolciak vezetése, aztán 55.18-nál Széles Kálmán végre szépített. Néhány másodperccel később újra Kocsis volt eredményes, majd Novotny két találata következett. Eközben, röviddel a találkozó vége előtt Terdik Csanád góllal kozmetikázta a végeredményt.

A játék képét tekintve nem volt ekkora különbség a két csapat között, mialatt azonban a hazaiak csak helyzetekig jutottak el, a miskolci játékosok értékesítették a lehetőségeiket. A támadó játékot feltétlenül hatékonyabbá kell tenni, nem utolsó sorban azért, mert közeleg a CJHL torna első fordulója.

A mérkőzés tapasztalatait Okos Csanád vezetőedző értékelte.

„Most is ahhoz hasonló, kiélezett küzdelmet vívtunk, mint a legutóbbi, miskolci mérkőzésünkön. Az első harmadban a mezőnyben hullámzott oda-vissza a játék. A letámadásaink kifejezetten jól sikerültek, ezzel együtt a Jegesmedvék szerezték meg a vezetést. A második harmadban kezdtünk igazán közel kerülni az ellenfél kapujához, jobbnál jobb helyzeteket alakítottunk ki. A támadásainkból viszont hiányzott az igazi átütő erő, ezért nem sikerült betalálni, míg a miskolciak újabb gólt ütöttek. A találkozó felénél kapust cseréltünk, Végh Dánielt az egy évvel fiatalabb Révész Zsuzsa váltotta. A 3. harmad első felében gólt szereztünk, de ezt a játékvezető nem adta meg, mivel úgy látta, hogy rúgással juttattuk be a korongot a hálóba. Bár a lehetőségeink megvoltak, a továbbiakban nem tudtunk igazán visszajönni a mérkőzésbe. Széles Kálmán és Terdik Csanád révén még két gólt szereztünk a záró harmadban, de ezekkel csak a szépítésre futotta.

Az előző mérkőzéshez viszonyítva kevesebb egyéni hibával játszottunk, viszont a helyzetkihasználásunk nem volt az igazi. Két kiélezett és tanulságos edzőmeccsen vagyunk túl, a hosszú hétvége után tovább folytatjuk a felkészülést az augusztus 30-án, Sanok-ban kezdődő CJHL tornára.”

U 16-os felkészülési mérkőzés
Debreceni HK A – DVTK Jegesmedvék A 2-6 (0-1, 0-1, 2-4)
Gólszerzők:
Széles és Terdik, illetve Kocsis (4) és Novotny (2)

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok