Az alapszakasz 3. helyén végeztünk

Vasárnap délben játszotta le utolsó alapszakasz mérkőzését a mieink serdülő csapata.

A srácok a találkozót megelőzően az A-csoportos tabella 3. helyét foglalták el, egy pontos hátrányban ellenfelük, a 2. helyezett Jegesmedvék mögött. A találkozó tétje tehát az volt, hogy ha a debreceni együttes a rendes játékidőben megnyeri a mérkőzést, előre léphet a képzeletbeli dobogó második fokára.

Elképzelhető, hogy a srácokat egy kicsit „megnyomta” a tét, de az 1. harmadban a miskolciak hokiztak jobban. Kocsis révén már a 4. percben megszerezték a vezetést és ez meg is maradt a harmad végéig. A 2. játékrészben feljebb kapcsoltak a mieink, kiegyenlítettebb játék folyt a jégen, de gólokat csak a vendégeknek sikerült elérni, Pásztor és Rőczei révén. A 44. percben Urbán Ákos és Trozsák vívott külön meccset, de a játékvezetők nem díjazták ezt a tevékenységet. A 48. percben emberfórba kerültünk, az előnyünk kihasználatlan maradt, sőt, Kiss és Trozsák találataival még jobban meglépett az ellenfél. 56.14-nél a miskolciak hátvédje szabálytalanul szerelte a kiugró Szeferinkint, a vezetőbíró büntetőt ítélt, ezt a sértett annak rendje és módja szerint értékesítette. Szeferinkin Philipnek komolyan megjött a lövő-kedve; 26 másodperc elteltével ugyanis újabb gólt szerzett, Fehér Ádám passzából.

A miskolci együttes biztosan nyerte a mérkőzést, de a 3. helyezést is meg kell becsülni. A november 8-án kezdődő CJHL torna további jó lehetőségeket kínál a mieink önbizalmának megerősítésére. Okos Csanád vezetőedző az alábbiak szerint kommentálta a találkozót:

„Ezen a meccsen néhány szituációban eléggé idegesen, kapkodva játszottunk, amit egy miskolciakhoz hasonló kaliberű csapat azonnal ki is használ. Akadt jó pár szépen kidolgozott helyzetünk, de csak a találkozó végén sikerült élni velük. A 3. harmad utolsó perceiben lett bennünk több tűz, ekkor kezdtünk agresszívabban és bátrabban játszani, ezáltal sikerült is szépítenünk az eredményen. A hét meccses alapszakasz utolsó összecsapását játszottuk és a 8 csapatos A-csoport 3. helyén zártunk. Az eredménnyel teljesen elégedettek lehetünk, mert így kiegyensúlyozott középszakasz mérkőzések várnak majd ránk. Jövő héten a CJHL torna következik, azután tovább folytatjuk a menetelést.”

Debreceni HK – DVTK Jegesmedvék 2-5 (0-1, 0-2, 2-2)
Gólszerzők:
Szeferinkin(2), illetve Kocsis, Pásztor, Rőczei, Kiss és Trozsák

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok