Augusztus 5-én elkezdődnek az edzőtáborok

Gyorsan peregnek az idei nyár napjai, reméljük, egyetlen játékosunkat sem éri meglepetésként, hogy már csupán szűk négy hét van hátra a bajnoki rajtig.

Egyesületünk edzői kollektívája felkészülten várja a korosztályos csapatok visszatérését a vakációról, bízva abban, hogy valamennyi sportolónk időben és súlyfelesleg nélkül ott lesz a szezonnyitó tréningeken. Hogy konkrétan milyen feladatok várnak rájuk, arról Máthé Csaba sportszakmai igazgató adott rövid tájékoztatást.

„Az idén az ifik kezdték meg először a közös munkát, július 28-tól augusztus 3-áig Jávorkúton edzőtáboroztak. Augusztus 5-én valamennyi utánpótlás korosztályunk számára elkezdődik a felkészülés. Nagyjából egy hetünk lesz arra, hogy felmérjük a játékosaink fizikai állapotát, majd annak alapján elkészítsük és benyújtsuk a rajtlistákat. Augusztus hónapban általában napi szinten több edzéssel készülünk, a szuperminik és a minik hetente háromszor tréningeznek, az előkészítők penzuma napi egy jeges és egy száraz edzés. Az U 14-es csapat egyhetes intenzív felkészüléssel indít, benne 9 jégedzéssel és napi egy száraz edzéssel. György István edző munkáját külön atlétika edző segíti, a cselgáncs- és a kosárlabda edzéseket helyhiány miatt külső helyszínen bonyolítják le. A serdülő, az ifi és a junior korosztályok számára napi három – két jeges és egy száraz – edzést vezényelnek a trénerek.

Természetesen augusztus hónapban felkészülési mérkőzéseket is beiktattunk a programba, az U 14-től „felfelé” valamennyi korosztályban. A kölyök és a serdülő csapatok a hónap végén (08.23-25.) CJHL tornán vesznek részt, az U 16-os korosztályra vár még egy EBEL selejtező torna is szeptember 6-8-a között, míg az ifik augusztus 31-én már selejtező meccset játszanak az FTC ellen az osztrák bajnokságban. Ezeken kívül a kölyök és a serdülő együttesünk a hazai selejtezőkben is érintett, amelyekre szeptemberben kerül sor. A program tehát igencsak sűrű. Bízom abban, hogy valamennyi korosztályunk kellőképpen felkészül a szezonkezdetre és teljes kerettel állnak ki a selejtezőkre, melyeknek sikeres megvívása klubunk alapvető érdeke.

A selejtezők után már eléggé tiszta képet fogunk látni a korosztályos csapatok játékerejéről és bízunk abban, hogy a bajnokság során mindegyikük ott lesz a nevezés szerinti értékcsoportban. Jó hír, hogy a junior csapatba - a három orosz légiós mellett - sikerült három magyar játékost is leigazolni. A kapus Simon Dániel az Okanagan-ból, míg a két csatár közül Benedek Norbert Győrből, Varga Zalán pedig Dunaújvárosból érkezik hozzánk. A Miskolcról átigazoló Ujj Zalán az ifi csapatot erősíti, ahonnan távozik Kókai Máté, ő Németországban folytatja a pályafutását. A juniorok szakmai munkáját, a DHK egykori MOL Ligás játékosa, Alexei Kosourov irányítja majd, aki rövidesen szintén megérkezik Debrecenbe.

Az előttünk álló idény legfontosabb szakmai feladata a játékosok intenzív fejlesztése lesz, ez a záloga annak, hogy csapatszinten is minél előbbre tudjunk lépni. A junior korosztály esetében mindez azzal is együtt jár, hogy képesek leszünk jól képzett játékosokat delegálni a DEAC felnőtt csapatába.”

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok