Átvettük a vezetést a csoportban

Az U 14-es bajnokság V. csoportjában az utóbbi hetekben három csapat vív komoly küzdelmet a minél jobb a helyezésekért.

Tapasztalataink szerint, a mieink a fő riválisnak számító Sportország SC és KASI USE ellen is rendre sikeresen veszik fel a harcot, amennyiben ütőképes összeállításban tudnak pályára lépni. A debreceniek csütörtökön a sportországi együttest fogadták és a meccs előtt úgy tűnt, hogy játékos lista ezúttal jó alapot képezhet a sikerhez.

A mieink kezdték jobban a mérkőzést, Madura Armand már a 2. percben betalált egy egyéni akció végén. 03.27-nél újra a vendégek hálójában landolt a korong, ezúttal Tóth Zalán váltotta gólra Derzsi Csanád átadását. A harmad további részében hiába próbált szépíteni az ellenfél, a házigazdák főleg a jó kapusteljesítménynek köszönhetően tartották az eredményt.

A 2. játékrész kiegyenlített játékot és nagy küzdelmet hozott, valamint két debreceni emberhátrányt, melyeket azonban jó védekező munkával sikerült kapott gól nélkül lepergetni. Java részt mezőnyjátékkal telt az idő, megvoltak a debreceni helyzetek is, ám ezek kimaradtak.

A 3. harmad 7. percében Soós góljával szépítettek a sportországiak, gyorsan érkezett azonban a mieink válasza is; 48.21-nél ismét Tóth Zalán volt eredményes. 56.30-nál aztán Tóth Levente is beköszönt, beállítva ezzel a 4-1-es végeredményt.

A mérkőzést hatékonyabb támadó játékuk révén a mieink nyerték, miközben a vendégcsapat hiába rohamozott, csak egy alkalommal tudták mattolni a mieink védelmét. A csapat sokat köszönhet Somogyi-Szabó Balázsnak, a debreceni hálóőr 39 lövésből 38-at hárított, és ebben a korosztályban nagyon ritka, 97,44 %-os hatékonysággal dolgozott. Szombaton újabb rangadó vár a mieinkre, Kaposváron kell majd megküzdeniük a pontokért.

Hazai részről Köllő István edző kommentálta a találkozót.

„Mivel a mérkőzésre erősítésként egy sor előkészítős játékos érkezett, négy sorral tudtuk elkezdeni el a találkozót. A 3. és 4. sor azt a feladatot kapta, hogy tartsák a korongot és az eredményt, hogy közben pihenni tudjon az első és második sor. Az egész csapat küzdött, hajtott, igyekezett helytállni, ami jórészt sikerült is nekik. Az első sortól többet vártam, elsősorban a csapatjáték terén, a védelmünk figyelme is kihagyott néha, szerencsére a kapuban Somogyi-Szabó Balázs végig nagyszerűen fókuszált, le a kalappal a teljesítménye előtt! Sokat köszönhetünk a lányoknak és az előkészítős srácoknak is. Tóth Levente gólját külön is szeretném kiemelni; a védőharmadból megindulva vágta be a vas alá a korongot! A hétvégén, ha lehet, még jobb játékra lesz szükség idegenben, a kaposváriakkal szemben!”

Debreceni HK B – Sportország SC 4-1 (2-0, 0-0, 2-1) 
Gólszerzők:
Tóth Z. (2), Madura és Tóth L., illetve Soós
 

 

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok