Átadták az új épületszárnyat a Debreceni Jégcsarnokban

Július 7-én 15 órai kezdettel, ünnepélyes keretek között adták át a DEAC és a DHK jégkorongozóinak új otthonát a Debreceni Jégcsarnok új épületében.

A jelentős médiaérdeklődést kiváltó eseményen megjelent Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke, Dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja, a Magyar Jégkorong Szövetség képviseletében Kovács Zoltán a Szakmai Bizottság tagja és Somogyi Attila, a Versenyiroda vezetője. Jelen volt a Kovács Marianna, a DEAC Kft ügyvezető igazgatója és Fodor András szakosztályvezető, a DHK elnöke is. Az avató ünnepségen ott voltak még a beruházást kivitelező KEVIÉP Kft vezetői, valamint jónéhány fiatal sportoló.

A megjelenteket Fodor András, a DHK elnöke üdvözölte. Bevezetőjében kitért arra, hogy hosszú és rögös út vezetett a mai örömteli pillanatokhoz, a beruházás sikeres befejezése széles körű együttműködés eredménye, amelyben Kósa Lajos és Dr. Bács Zoltán kiemelkedő szerepet játszott. Elmondta, hogy az új létesítmény fő elemeit a két korszerű öltöző, a modern multifunkciós oktatóterem és az egyesületi rendezvények lebonyolítására alkalmas, tágas közösségi tér jelenti, amelyek fontos szakmai szükségleteket elégítenek ki. A DHK sportolói létszáma a 2019-20-as szezon végére elérte a 270 főt, közülük 27 a leányok száma, akiket az új idényben önálló csapatként kívánunk versenyeztetni. Megemlítette, hogy az egyesület kiváló hatásfokkal használja fel a TAO forrásokat, úgy a forrásfelhasználás, mint a hatékonyság tekintetében, amire a II. csarnok megépítése hasonlóan jó példa, mint a most elkészült beruházás. Ezután átadta a szót Dr. Bács Zoltánnak, aki arról beszélt, hogy az Egyetem részéről igyekeztek minden segítséget megadni a feladatok megoldásához, ebben a munkában KEVIÉP jó partner volt, de nem szabad megfeledkezni az OTP Bank és a Campus Kft segítségéről sem.

Ezután Kósa Lajos országgyűlési képviselő vette át a szót, aki mondandója kezdetén a jeges sportágak összefogásának fontosságát hangsúlyozta. Értékelése szerint a hoki sokat fejlődött, de még nagyon sok munkára lesz szükség ahhoz, hogy elérjük azt a szintet, ahol lenni szeretnénk. Fontosnak nevezte, hogy fokozatos legyen a fejlődés.  A Debreceni Jégcsarnok környezetében egy futópálya megépítését tartja a soron lévő feladatnak. A következő nagy lépésnek egy 2500-3000 fős befogadóképességű csarnok létrehozását tekinti, mivel a szurkolók ezt is meg tudják majd tölteni. Elmondta, reméli, hogy rövidesen ismét kevés lesz az öltözői kapacitás Debrecenben, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az új létesítmény átadása megkönnyíti a korcsolyázni vágyó közönség kiszolgálását is.

Köszönetet mondott a Debreceni Egyetemnek a felnőtt csapat működtetésének felvállalásáért, majd további sok sikert kívánt valamennyi sportolónknak! Végezetül sor került sor a nemzeti színű szalag átvágására, ebben Kósa Lajosnak és Dr. Bács Zoltánnak VB bronzérmes jégkorongozónk, Révész Zsuzsa segédkezett.Ezzel az ünnepség hivatalos része véget ért, Fodor András az új létesítmény megismerésére invitálta a vendégeket, amelynek építése 2019 októberében kezdődött el és a közelmúltban fejeződött be. Ennek nyomán 420 m2 alapterülettel gazdagodott az egyesület, ami konkrétan két, egyenként 24 m2 területű öltözőt, egy multifunkciós oktatótermet, edzői öltözőt, doppingvizsgálati-és egészségügyi szobát, valamint 3 irodát foglal magába. A komplexumban mosoda és raktár, illetve gépház és külön vizesblokk is helyet kapott. Az új szárnyban lesz a felnőtt és a junior csapat öltözője, rajtuk kívül az edzői kar is új helyre költözik. Külön említést érdemel, hogy a helyiségek berendezése és technikai felszereltsége is kielégíti a modern kor igényeit. Kíváncsiak voltunk David Musial vezetőedző és Kecskeméti Áron másodedző véleményére is. Válaszában David Musial elmondta, hogy nagyon örülnek az új létesítménynek. A körülmények nagyszerűek, ami segíti majd a srácokat abban, hogy hétről hétre a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák. Kecskeméti Áron arról beszélt; örömteli, hogy sikerült a száraz öltöző és a profi projektor rendszer kiépítése ügyében hasznos kezdeményezéseket az asztalra tenni.

A 2020-21-es jégkorong szezon kezdetével a két egyesület teljes körűen birtokba veszi az új épületet, ezáltal ugrásszerűen javulnak majd a sportszakmai munka feltételei. Bízunk abban, hogy mindez rövidesen érzékelhetővé válik a bajnoki eredményekben is!

Fotók: Kandert Szabolcs

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok