Ahhoz képest, hogy az első meccsünk volt, nem alakult rosszul

Átalakult kerettel készülődött junior együttesünk az új szezon első bajnoki mérkőzésére.

Az elmúlt idényben negyeddöntőig menetelő társaságból a húzóemberek egy része bekerült a DEAC ERSTE Ligás keretébe, mások felhagytak az aktív játékkal, de akad a keretben egy-két újonnan igazolt játékos is. A csapat a DHK egykori MOL Ligás támadója, Alexei Kosourov vezetésével készült az idénynyitóra, de az összehangolásra kevesebb idejük maradt a tervezettnél.

A találkozó elején a vendégcsapat lépett fel támadólag. 02.14-nél Gulácsi csapott le egy szabad korongra a védekező harmadunkban és megszerezte az Acélbikáknak a vezetést. A mieink a 6. perc táján kezdtek játékba lendülni, oda-vissza hullámzó hoki alakult ki a jégen. A harmad felénél Filep került a büntetőpadra, majd 11.18-nál az ellenfél csapatából Ráduly, a debreceniektől Benedek Roland ült ki. A 13. percben Bartók András került helyzetbe, de közelről fölé lőtt. Mindkét oldalon sokat foglalkoztatták a kapusokat, újabb gól azonban nem született. 17.22-nél gyors támadást vezettek a mieink, Filep passzát Ivanov lőtte kapura, a korong kipattant, az orosz támadó ismétlése azonban egyenlítést ért. A 19. percben Rézmann buktatása nyomán emberfórba kerültünk, de nem tudtuk átvenni a vezetést.

A debreceni alakulat rendesen megnyomta a 2. harmad elejét, Pinczés azonban biztosan hárított az újvárosiak ketrecében. A 4. percben üres kapuig játszottunk ki egy helyzetet, az utolsó passzról azonban lekéstek a támadóink. Egyértelműen a hazai csapat dominált, a vendégek kontrákból veszélyeztettek. 28.36-nál váratlanul vezetéshez jutottak az Acélbikák, Vojnits talált be egy kapu elé pattanó korongból. A középkezdés után villámgyorsan egyenlítettünk, Bartók András vágta be Ivanov kipattanóját. A 32. percben ismét a vendégek oldalán volt az előny, a bizonytalankodó hazai védők között Tamás talált be. Nem sokkal később Szigeti Mátét állították ki, a hátrány kivédekeztük, sőt egy kontratámadás végén kihagytunk egy komoly helyzetet is. 35.21-nél a mieink kerültek emberfórba, majd Takács Benedek kapott 2+2 percet magas bot miatt, a másik oldalon 39.47-nél Tamásra róttak ki 2+10 percet palánkra lökésért. A 2. játékrész a vendégek vezetésével zárult, bár jórészt a mieink játszottak fölényben, ezt húzza alá a kapura lövési mutató (18-8) is.

A 3. harmadot debreceni rohamok vezették be, 40.39-nél az agilisan hokizó Ivanov lőtte be Szabó Kornél átadását. Két perccel később Ráduly kiállításával emberelőnybe kerültünk, a vezetést azonban nem tudtuk átvenni, bár Kriukov-nak volt egy remek elfutása. 47.46-nál Rézmann is a büntetőpadra került, de ez a fór is kihasználatlan maradt, miközben az ellenfélnek szintén volt két nagy lehetősége. Az 55. percben egy vason landoló lövés jelezte a hazai gárda aktivitását, 56.50-nél aztán Alexei Kosourov időt kért. Alig egy perccel később kontrázott a vendégcsapat és Ambrus Ervin távoli lövésével visszavették a vezetést. 59.09-nél a debreceni stáb lehívta Ambrus Leventét a kapuból. A 6-5 elleni játékban keményen dolgoztak a mieink, de hiába; 59.24-nél Barna betalált az üres kapuba, ezzel el is dőlt a mérkőzés.

Az idénynyitó találkozón jelentős energiákat mozgósított a debreceni alakulat. A srácok keményen támadtak, sokat lőttek kapura, csaknem kétszer annyit (42-24), mint a vendégek. A mérkőzés sorsa az utolsó 2 percben dőlt el, addig a mieink kezdeményeztek többet, az ifi korú játékosaink is szépen helytálltak. Összességében a küzdőszellemmel, az akarattal nem volt gond, a helyzetkihasználás terén akadtak problémák, de ne feledjük, hogy még a szezon legelejénél járunk.

Alexei Kosourov vezetőedző optimista hangnemben nyilatkozott.

„Ahhoz képest, hogy ez csak az első meccsünk volt, nem alakult rosszul. Úgy vélem, hogy a játékosaim egy része már kezdi megérteni, mit kívánok tőlük. Láttam rajtuk az elszántságot, a tüzet a szemükben, azt, hogy nyerni akarnak. Sokat blokkoltak, bevetődtek a korong útjába, megpróbáltak önfeláldozóan hokizni. Már most is észrevehetők voltak azok a játékelemek, amelyeket az edzéseken gyakoroltunk. A találkozó pedig az 58. percig döntetlenre állt. Nem vagyunk elkeseredve, dolgozunk tovább, hogy az tréningeken tanultakat győzelmekre váltsuk.”

Debreceni HK – Dunaújvárosi Acélbikák 3-5 (1-1, 1-2, 1-2)
Gólszerzők:
Ivanov(2) és Bartók, illetve Gulácsi, Vojnits, Tamás, Ambrus és Barna

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok