A végére vált biztossá a fölényünk

U 18-as együttesünk november 29-én délután a Dunaújvárosi Acélbikák ellen játszott magyar bajnoki mérkőzést.

Az ellenfél mindössze két sorral érkezett, ennek ellenére meg kellett küzdeni a győzelemért, mivel két vendégjátékos is bemutatkozott már a DAB felnőtt csapatában.

A mieink rendesen beleálltak a mérkőzésbe; 31 másodperccel a kezdés után Bartók szép passzából Diószegi góljával szereztük meg a vezetést. Gyorsan jött az első kiállításunk is, 01.38-nál Antal Simont botfogásért küldték le, a hátrányt azonban biztosan kivédekeztük. Egyre-másra vezettük a támadásokat, a vendégek tördelni próbálták a játékot. A 10. percben kavarodás támadt a hazai kapu előtt, de végül sikerült elhárítani a gólveszélyt. 11.38-nál növeltük az előnyünket; Bartók lövése után Diószegi lőtte be a kipattanót. 14.18-nál veszélyes DAB kontrát láthattunk, Antal megkampózta az ellenfelét, 2 perces kisbüntetéssel sújtották. Az előnyt kihasználta a vendégcsapat, Jadlószki éles szögből leadott lövéssel szépített. 18.08-nál Bartók be tört az ellenfél harmadába, elmozdította kapust és laposan a hálóba helyezte a korongot. Az 1. harmadban sikerült némi fölényt kiharcolni, így két gólos előnnyel vonultunk pihenőre.

A 2. játékrészben továbbra sem adtuk ki a kezünkből az irányítást. A 23. percben látványos háromszögelés után Diószegi pontosan fejezett be egy akciót. Röviddel később Piszmann találatával feljebb zárkózott a DAB, de a mieink támadtak többet, a vendégek kontrákra rendezkedtek be. A 35. percben mi kerültünk emberelőnybe. A hátrányban kontrázott az ellenfél, egy pár pillanatra a kapu is üres volt, végül nagyot mentett a hazai védelem. Alighogy kiegészült a DAB, Antal Simon lapos középtávoli lövése beakadt, ezzel a harmad végén újra háromra nőtt a gólkülönbség.

A 3. harmadot Ellerbrock gyors gólja vezette be, 42.04-nél közelről juttatta a hálóba a korongot. 45.40-nél a gólszerzőt kiállították, 47.23-nál pedig a vendégek szakvezetője időt kért és a kapusát is lekapta a jégről. A kísérlet rövid ideig tartott, 47.41-nél Spakovszky talált be az üresen hagyott ketrecbe, már 5 góllal mentünk. 49.58-nál a DAB két perces technikai kisbüntetést kapott, túl sok játékosuk tartózkodott a jégen. A fórban ezúttal nem született gól, sőt, rövidesen kettős emberhátrányba kerültünk; 55.22-nél Antal, majd másfél perccel utóbb Ellerbrock is a kiállítás sorsára jutott. Az kettős hátrány nemcsak kivédekeztük, hanem veszélyes ellenakciókat is vezettünk, jó helyzeteket alakítottunk ki. Az utolsó percben Ellerbrock még egyszer betalált, komoly debreceni fölénnyel ért véget a találkozó.

A mieink jó játékkal, ilyen arányban is megérdemelten nyertek, a kapura lövések összevetése (36-19) jól szemlélteti a két együttes közötti különbséget. Ezzel a győzelemmel a mieink pontszámban utolérték a tabellán a 3. helyezett UTE csapatát úgy, hogy egy meccsel kevesebb mérkőzést játszottak, mint az újpestiek.

Elemzésében GYÖRGY JÓZSEF vezetőedző teljes joggal dicsérte a játékosait.

„Az ellenfél 10 mezőnyjátékossal érkezett Debrecenbe. Mi sem voltunk sokkal többen, szám szerint tizenhárman, de szerencsére ez a plusz elég volt a mérkőzés végéig, mert akkorra sikerült teljesen nyomás alá helyezni az ellenfelet. Már az első cserében gólt szereztünk, majd vezettünk kettővel is. Azután  emberhátrányba kerültünk és egy kipattanóval felzárkózott az ellenfél, de a  harmad vége előtt sikerült a megnyugtató, két gólos különbséget visszaállítani. A második harmadban jobban ment a játék, bár csak 2-1-re nyertük. A létszámkülönbség igazából a harmadik harmadban domborodott ki. Annak ellenére, hogy 8-2 lett a végeredmény, nem volt annyira egyszerű a játék, mert az ellenfél első sora jól képzett játékosokból állt, akik nagyon gyorsan kontráztak és kihasználtak minden védelmi hibát. A találkozón Gönczi Bence védett, 19 lövést kapott, legalább 3-4 nagyon szép mentést és bravúrokat is bemutatott. Kimondottan örvendek annak, hogy sikerült nagyon szép gólokat szereznünk, a srácok látványos játékot produkáltak és végig koncentráltan jégkorongoztak.”

DHK - DAB 8-2 (3-1, 2-1, 3-0)
Gólszerzők:
Diószegi(3), Ellerbrock(2), Bartók, Antal S. és Spakovszky, illetve Jadlószki és Piszmann

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok