A papírforma érvényesült

U 16 B csapatunk vasárnap este a Sportország együttesével találkozott Debrecenben.

A mieink a csoportjuk középmezőnyéhez tartoznak, míg az ellenfél a második helyet foglalja el az SZJA együttese mögött, tehát papíron inkább a vendégcsapat volt a találkozó esélyese.

A mérkőzést nem kezdték jól a debreceniek, a vendégek már a 2. percben vezetéshez jutottak. A gólt Bareith szerezte, majd a 7. percben Dávid tovább növelte az előnyüket. Néhány másodperccel később Csanády Marcell góljával szépítettek a hazaiak, de az ellenfél alig több, mint fél perccel később Bareith révén válaszolni tudott. A 16. percben emberelőnyhöz jutott a vendégcsapat, a fórt Szabó használta ki, de a 18. perc elején Csanády Marcell ismét szorosabbá tette az eredményt.

A 2. játékrészt egymás után három kiállítással indították a mieink, az ellenfél nem tudta ezeket gólra váltani, majd a harmad felénél kapust cseréltek. Pár másodperc múltán Csanády Marcell felavatta a cserekapust is, találatával megint egy gólra zárkóztunk fel, de egy perccel utóbb Bareith újra hozzászólt a mérkőzéshez.

A 3. harmad elején Szabó révén növelte előnyét a Sportország, majd két vendég és egy hazai emberelőny maradt ki. Az 53. percben Váraljai Bence kozmetikázta az állást, majd nem sokkal később Bareith beállította a találkozó végeredményét.

A mérkőzésen Csanády Marcell jó játékával többször is felzárkózott a hazai gárda, az egyenlítés azonban már nem jött össze. A vendégcsapat végig aktívabban és eredményesebben hokizott és végül érvényesítette a papírformát.

Prakab Szilárd vezetőedző számos hibát tett szóvá a találkozóról adott elemzésében.

„Gyengén kezdtük a mérkőzést, sem védekezésben, sem támadásban nem voltunk elég élesek, így gyorsan elhúzott az ellenfél. A 2. harmadban volt néhány időszak, amikor csapatként működtünk, összekötöttük a passzokat és a kapura is veszélyesek tudtunk lenni. A 3. harmadban elég lazák voltunk, nem sikerült ritmust váltani, ezért nem tudtunk tartósan felzárkózni az ellenfélhez. Összességében puhán játszottunk, nem fókuszáltunk eléggé és nem is korcsolyáztunk eleget. Korábban ennél sokkal jobb meccseket is produkáltunk, de most nem tettük ki a jégre azt, amit tudunk.”

Debreceni HK B – Sportország 4-7 (2-4, 1-1, 1-2)
Gólszerzők:
Csanády(3) és Váraljai B., illetve Bareith(4), Dávid(2) és Szabó

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok