A nyolc gól ellenére sem játszottunk jól

A negyedik középszakasz mérkőzését játszotta le kölyök csapatunk szombaton délben, a bajnokság középszakaszában.

Az eddig megvívott találkozókon két vereség és egy győzelem volt a mérleg, ezúttal viszont jó lehetőség nyílott a javításra a csoport utolsó helyén szerénykedő győriek ellen.

A debreceni brigád Vona Balázs révén már az első percben megszerezte a vezetést. A 7. percben Pőcze még egyenlített, de a harmad feléhez érve megint csak nálunk volt az előny; a találatot Vincze Dávid jegyezte, a mieink a játékrész végéig megőrizték a vezetésüket.

A 2. harmad elején emberhátrányba kerültünk, a fórt Palla használta ki. Másfél perccel később Czecze Hunor értékesítette Kovács Soma átadását, majd 32.26-nál Rózsa Ákos is betalált. A 35. percben Bodnár Bencét állították ki, ám ez nem zavarta Rózsa Ákost, aki egyéni akcióból hátrányban növelte az előnyünket.

A 3. harmadban sok gól esett, az 54. percben Máthé Miklós, nem sokkal később Kovács Soma szerzett újabb találatot. 57.18-nál Namwong révén szépített a vendégcsapat, Czecze Hunor azonban gyorsan válaszolt. A mérkőzés legvégén kettős emberelőnybe kerültek a győriek, a fórt Angyaláti ugyan gólra váltotta, ám ez érdemi változást már nem jelentett.

A találkozón végig sok hibával játszott a hazai együttes, különösen a védekezésben teljesítettek gyengén a játékosok. Szerencsére, elől jöttek a gólok, így végül sikerült győztesen lehozni a mérkőzést.

Prakab Szilárd edző komoly kritikával illette a csapatát.

„A játék minden elemében rengeteg hibát követtünk el, alacsony volt a tempó, gyenge a csapatteljesítmény és nem korcsolyáztunk eleget. A nyolc gólunk ellenére is keveset lőttünk kapura, túlbonyolítottuk a helyzeteket, passzoltunk, amikor lőni kellett volna és fordítva. A cserék túl hosszúra nyúltak, ezért sokszor nem értünk vissza időben a védekező zónánkba. Az 1. harmad utáni szünetben átbeszéltük a gondokat, de ez sem hozta meg az elvárható eredményt; a továbbiakban is túlkomplikáltuk a játékot, a csapatmunka is végig akadozott. Összességében messze nem voltam elégedett a látottakkal, ez a mérkőzés az ellenfél javára is eldőlhetett volna.”

Debreceni HK – Győri Nemak-Dana ETO HC 8-4 (2-1, 3-1, 3-2)
Gólszerzők:
Czecze(2), Rózsa(2), Vona, Vincze, Máthé és Kovács S., illetve Pőcze, Palla, Namwong és Angyaláti

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok