A meccs felétől összekapták magukat a mieink

U 16 B csapatunk november végén már találkozott a Justutia Szittyák együttesével. Akkor a mieink hazai jégen 11-1-re nyertek, így szinte természetes, hogy a szurkolók körében vasárnap is a győzelem volt az elvárás.

A mieink szempontjából a lehető leggyatrábban indult a találkozó, 05.59-nél vezetéshez jutottak a Szittyák, majd a 13. perctől kezdve tovább potyogtak a vendéggólok. Különösen Mihály Márton volt elemében, aki háromszor is betalált, debreceni részről csak Váraljai Bence tudott kozmetikázni az eredményen. A debreceni csapat fölényben játszott, pontosan kétszer annyit lőttek kapura, mint az ellenfél, de gond volt a lövések minőségével. Az 1. harmad végén 5-1 arányban vezettek a hazaiak.

A 2. játékrészben ha lehet, még tovább nőtt a debreceni fölény, ám ez már gólokban is megmutatkozott. A harmad felénél dupla fórba kerültünk, amit Csanády Marcell révén sikerült kihasználni, majd szimpla előnyben Novák Benedek is betalált. Lendületben maradtak a mieink, fél perccel később Agárdi Vilmos egy gólra hozta fel a csapatát.

A 3. harmad Csanády Marcell góljával kezdődött, aki igencsak megtalálta a góllövő ütőjét, mert gyors egymásutánban még kétszer volt eredményes. Az 50. percben Rózsa Botond folytatta a gólgyártást, a Szittyák pedig kapust cseréltek. Ez sem hozott fordulatot, pár másodperccel később Váraljai Bence már a kilencedik debreceni gólt szerezte. A hazaiak az 52. percben még szépítettek, de ezzel el is lőtték a puskaporukat, két emberelőnyt sem tudtak gólra váltani.

A fordulatos mérkőzésén a 30. perc elején még négy góllal vezettek a Szittyák, a mieink azonban nem csupán ledolgozták a tetemes hátrányt, hanem a meccs végére háromgólos előnyre tettek szert. Csanády Marcell egymaga négy gólt szerzett, ezzel nagy szerepet játszott a debreceni győzelemben.

Arra, hogy mi történt a meccs elején és hogyan sikerült győzelemre fordítani az eredményt, Prakab Szilárd vezetőedzőtől kértünk magyarázatot.

„Végigtámadtuk az 1. harmadot, a védekezésünk azonban nem működött az elvárható szinten, az ellenfél kontrái viszont rendre góllal végződtek. A csapat azonban nem omlott össze, mindenki kőkeményen hajtott azért, hogy meg tudjuk fordítani a találkozót. A 2. harmadban már nem engedtük lövéshez jutni az ellenfelet, elvettük tőlük a területet, sokat blokkoltunk. A srácok egyre jobban belemelegedtek a játékba, a 3. harmad legelején kiegyenlítettünk, majd növelni is tudtuk a különbséget. Összességében azzal nyerünk, hogy reménytelennek látszó helyzetben sem adtuk fel a mérkőzést, végig küzdöttünk, ami meg is hozta az eredményt.”

Justitia Szittyák – Debreceni HK 6-9 (5-1, 0-3, 1-5)
Gólszerzők:
Mihály(4), Martonosi(2), illetve Csanády(4), Váraljai B.(2), Novák, Agárdy és Rózsa

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok