A második meccset nem sikerült behúzni

A szombat délutáni magabiztos győzelem másnapján, a mieink másodszor is összemérték az erejüket az EHC Lions csapatával. Mindenki bízott abban, hogy a lendületünk kitart vasárnap is, de sajnos, a srácok ezúttal egy másik arcukat mutatták.

Kifejezetten jól indítottuk a mérkőzést, Diószegi átadásából Bartók már a 3. percben megszerezte a vezetést. 05.30-nál Diószegi került a büntetőpadra, az ellenfél pedig Katerbau révén kiegyenlítette az állást. A 7. és a 14. percben kaptunk egy-egy emberelőnyt, de ezek egyikét sem tudtuk gólra váltani és emiatt csak magunkat okolhattuk. A harmad összességében kiegyenlített játékot hozott, de a támadásaink nem voltak eléggé hatékonyak.

A 2. játékrész is biztatóan kezdődött, 31.29-nél Ellerbrock értékesítette Aranyos remek átadását. A 2. harmadban fölényben hokiztak a mieink, számos jó helyzetet dolgoztak ki, azonban a jobbnál jobb lehetőségek is kimaradtak, egy gólos vezetésünkkel zárult ez a periódus.

A 3. harmad első felében is mezőnyfölényben hokiztunk. Az 50. perc elején egy eladott koronggal indult meg a Lions, Terdik kénytelen volt szabálytalanul akasztani az ellenfél csatárát, emberhátrányba kerültünk. 49.51-nél furcsa góllal egyenlítettek a hazaiak, egy Göncziről felpattanó korong hullott be a mieink hálójába, a pakkhoz talán Krcmar ért hozzá utoljára… 50.33-nál Bartókot lerántották, a játékvezető őt ítélte vétkesnek, késleltetett kiállítás helyzetében 6 az 5 ellen támadott az ellenfél, ezalatt Bartók szerelését ismét szabálytalannak minősítették, 5+20 percet kapott. Jól védekeztünk 3 az 5 ellen, de az első kiállítás utolsó pillanataiban Fichtinger vezetéshez jutatta az ellenfelet. A hátrány fennmaradó részét sikerült kivédekezni. Az 55. percben kaptunk egy emberelőnyt, majd egy percen belül kettős fórba kerültünk. A helyzeteink azonban nem mentek be, fél méterről sem sikerült betalálni az üres kapuba, mi viszont 2 másodperccel a dudaszó előtt Fichtinger révén kaptunk egy üres kapus gólt.

Három pontot hagytunk Ausztriában, az EHC Lions elleni második mérkőzésen. A srácok nem tudták megőrizni az előző napi remek formát, hiányzott a megfelelő szintű koncentráció és kevés volt a lendület, emiatt rendkívül sok ígéretes helyzetet szalasztottak el. Nincs más hátra, mint az, hogy a következő meccseken pótolják az elvesztegetett pontokat, amihez nyilván ennél jobb teljesítmény szükséges.

György József vezetőedző önkritikus hangnemben értékelte a találkozót.

„A mérkőzésen már az első cserékben látszott, hogy nincsen meg az a dinamika és lendület a játékosokban, amit tegnap produkáltunk. A hátvédek a mai napon is nagyon jól teljesítettek, de a csatárok közül csak Bartók volt azon a szinten, amilyet ez a találkozó megkövetelt volna. A harmad jól indult; a 3. percben Diószegi szép passzal ugratta ki Bartókot, aki a lepkés felsőbe lőtte a pakkot. A 6. perc elején Diószegit állították ki, ezt ki is használta a hazai csapat, kijátszották a védelmet és a kapusunkat is. Ebben a játékrészben két emberelőnyünk is volt, amit nem tudtunk értékesíteni. Érződött a fiukon, hogy ki miként érkezett meg erre a meccsre, mert nem volt egy értelmes megmozdulásunk.  A 2. harmadban nagyon sok helyzetet kidolgoztunk, de csak egy gólt tudtunk szerezni; Ellerbrock kapott egy kiváló korongot Aranyostól és egyből belőtte. A 3. harmad 10. percének végéig mi uraltuk a mezőnyt, kihagytuk a kihagyhatatlant, puhák voltunk és a helyzeteinknél felelőtlenek.  A 49. percben egy könnyelműen eladott korongra csapott le az ellenfél, Terdik csak szabálytalanul tudta megállítani, emberhátrányba kerültünk. Nagyon érdekes góllal egyenlített a hazai csapat; a korong felpattant Göncziről a kapu fölé, majd estében lefelé hirtelen a kapuba került, szerintem kézzel ütötték be a hálóba. Ezután egy nagyon furcsa bírói döntés született, amivel befolyásolták a játék végkimenetelét is. Bartók támadott, lerántották, de érdekes módon ellene ítéltek a játékvezetők. A Lions 6-5 ellen támadott a késleltetett kiállítás alatt, Bartók egyik ütközését térdre irányulónak minősítették, így a játékosunk 5+véglegest kapott. 3 az 5 ellen jól védekeztünk, de egy másodperccel az első kiállítás lejárata előtt megszerezték a vezetést, a kipattanóra már nem ért oda a hátvédünk, Gönczi sem tudott reagálni. A hátralévő 3 percet kivédekeztük, majd a bíró megpróbált kompenzálni, kaptunk két emberelőnyt, de megint csak helyzetekig jutottunk el. Az utolsó másodpercekben Aranyos játszotta tisztára magát, Ellerbrocknak adta át a korongot, de 30 centiről sem sikerült az üres kaput eltalálni, majd 2 perccel a meccs vége előtt mi kaptunk egy üres kapus gólt. A kapunkat Gönczi Bence védte, 27 lövésből 3 gólt kapott.

Nagyon mérges voltam a fiukra; már a találkozó elején jeleztem, hogy nehéz meccs vár ránk, egy képzett csapat ellen kell győzni, teljes erőbedobásra lesz szükség! Sajnos, a szavaim nem találtak meghallgatásra, mérkőzés közben pedig nehéz váltani. Három emberhátrányos gólt kaptunk (az egyiket kettős hátrányból), illetve egyet üres kapura. Nagyon sok helyzetet elszórakoztunk, megérdemeltük a vereséget, pedig nagyon nagy szükségünk lett volna a három pontra.”

EHC Lions – Debreceni HK 4-2 (1-1, 0-1, 3-0)
Gólszerzők:
Fichtinger(2), Katerbau és Krcmar, illetve Bartók és Ellerbrock

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok