A lövési hatékonyság döntött

December 1-én kezdődött el U 14-es csapatunk mérkőzése a Vasas SC együttese ellen. A két csapat között mindössze 2 helyezési szám, illetve öt pont volt a különbség a piros–kékek javára, az ilyen meccsre mondják a fociban azt, hogy „háromesélyes”.

Jól kezdődött a mieink számára a találkozó, 03.56-nál Révész Levente máris beköszönt, megszereztük a vezetést. 09.02-nél Varga révén egyenlített a vendégcsapat, majd hat perccel később Bukor Petra emberelőnyös góljával átvették a vezetést is. Még ugyanabban a percben Gönczi Gergő átadásából Révész Levente volt eredményes. A harmad során jórészt kiegyenlített játék folyt a jégen, mely’ döntetlennel zárult.

A 2. játékrészben az utolsó percig nem esett gól, miközben a mieinknek egy, a vendégeknek két kisbüntetést kellett kivédekeznie. 39.03-nál aztán a főváros alakulat Szűcs góljával újra megszerezte a vezetést. Ebben a periódusban a vendégek játszottak fölényben, a lövési statisztika szerint kétszer annyit (6-12) lőttek kapura, mint a mieink.

A 3. harmad 2. percében Varga ismét betalált, így már két góllal vezetett a piros-kék csapat. 56.34-nél a hazai szakvezetés időt kért, másfél perccel később Révész Levente megszerezte csapata harmadik gólját, ami önmaga számára a mesterhármast jelentette. A hátralévő alig két percben az eredmény sajnos már nem változott.

A mieink előtt komoly pontszerzési lehetőség nyílott ezen a mérkőzésen. A találkozó alakulása végig döntetlen-közeli volt, nagyobb lövési hatékonysággal kedvezőbb végeredményt is kiharcolhattunk volna. GYÖRGY ISTVÁN vezetőedző a tőle megszokott, őszinte hangvételben nyilatkozott.

„A mérkőzés előtt azt mondtam a játékosaimnak; higgyék el, más csapat vagyunk, mint akik a szezon elején voltunk. Szerencsére ezen a találkozón újra be tudták bizonyítani mindezt. Nem sikerült ugyan nyerni, de mindenképpen dicséretes, hogy egy ilyen kiváló ellenféllel szemben, ilyen kemény és bátor játékot tudtunk produkálni. Úgy érzem, hogy a lövő-erő döntött ezen a meccsen. Míg az ellenfelünk életerős lövéseket küldött a kapunkra, addig nekünk nem igazán sikerült minőségi lövésekkel veszélyeztetni vetélytársaink hálóját.

Úgy vélem, a mezőnyben nem volt gondunk, néhány alkalommal szorultunk csak be a védekező zónába, de előttünk is számtalan lehetőség adódott a gólszerzésre. Bátor és ötletekkel teli játékunkat látva úgy gondolom, nincsen szégyenkezni valónk, főleg annak tükrében, hogy a selejtezőben simán kikaptunk tőlük. Büszke vagyok a játékosaimra, nagyot küzdöttek ezen a találkozón. Számolgatni nem akarunk, arra törekszünk, hogy minden meccsen a lehető legjobb játékot produkáljuk, a végén majd meglátjuk, mire lesz ez elég.”

Debreceni HK - Vasas SC 3-4 (2-2, 0-1, 1-1)
Gólszerzők:
Révész L.(3), illetve Varga M.(2), Bukor P. és Szűcs

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok