A középszakaszban a MAC érkezett először

Befejeződött a serdülő bajnokság alapszakasza, a mieink az A2-es csoportban a fehérváriak mögött az előkelő 2. helyen végeztek. A középszakasz nyitányaként az A1 első helyezettje, a végső győzelemre is esélyes MAC Budapest látogatott Debrecenbe.

A vendégcsapat a találkozó elejétől jelentős nyomást helyezett a mieinkre. Kadarkuti már az 5. percben megnyitotta a gólok sorát, amire egy percen belül Gönczi Gergő válaszolt. Újabb 2 perc elteltével Lobenwein talált be, majd a 16. percben Németh vette be a mieink kapuját. A debreceni legénység nem tudta átvenni a MAC tempóját, a vendégek két gólos vezetésével ért véget az 1. játékrész.

Három és fél perccel a 2. harmad kezdete után Lobenwein ismételt, kezdett ellépni a fővárosi alakulat. Röviddel később Zsitva szerzett gólt, majd a 38. percben megint Lobenwein volt eredményes. A középső játékrészben csökkent a MAC nyomása, a mieink egyre jobban felvették a játék ritmusát, bátrabban hokiztak, de csak helyzetekig jutottunk el.

A 3. harmadra Okos Csanád vezetőedző kapust cserélt, Gergely Hunort Juhász-Berencsi Soma váltotta fel. A mieink ebben a periódusban elérték a 10 kapura lövést, újabb gólt azonban nem tudtunk elérni. A vendégek viszont növelték az előnyüket, a 44. percben Kadarkuti, az 53. minutában Ravasz szerzett gólt és ez utóbbi már a végeredményt jelentette.

A mérkőzés nagyobb részében a MAC akarata érvényesült a jégen. A vendégek jelentős fizikai erőfölényben hokiztak, de játéktudás tekintetében is felülmúlták a mieinket. A debreceni srácok nehezen lendültek játékba a szokatlanul erős ellenféllel szemben, de aztán egyre bátrabban jégkorongoztak, kár, hogy számos jó helyzetünk kimaradt.
 
Okos Csanád vezetőedző reálisan értékelte a mérkőzésen történteket.

„Nagyon vártuk már a középszakasz kezdetét, ahol erős csapatok ellen vehetjük fel a kesztyűt. A mérkőzés első felében kapkodás jellemezte a játékunkat, fejetlenül rohantunk a korong után, ezáltal a MAC dominanciája még látványosabb volt. A 2. harmadtól részben sikerült felvenni a tempót és egyre több helyzeteket alakítottunk ki. Jó volt látni, hogy percről perce felszabadultabban hokizunk, meg mertük húzni a cseleket, lényegében nem féltünk hibázni. Egy jobb csapat ellen is fontos, hogy megpróbáljuk alkalmazni azokat a dolgokat, amiket edzésen is gyakoroltunk, mivel hosszú távon így lehet fejlődni. A helyzetkihasználásunk és a veszélyes területeken való helyzetfelismerésünk nem volt az igazi, jó pár tiszta helyzetet nem sikerült értékesíteni. Eredménytől függetlenül nyilvánvaló volt a MAC csapatának ereje, ami a fizikai méretkülönbségekben és a játék más területein is megnyilvánult.

Jó mérkőzésünk vagyunk túl, a saját képességeihez mérten a csapat nagyobb része jól játszott. A továbbiakban is hasonlóan magas intenzitású mérkőzések várnak ránk, lesz tehát idő dolgozni és fejlődni!”

Debreceni HK – MAC Budapest 1-8 (1-3, 0-3, 0-2)
Gólszerzők:
Gönczi G., illetve Lobenwein(3), Kadarkuti(2), Németh, Zsitva és Ravasz

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok