A kölyök csapat az A-csoportba jutásért játszott

A múlt hét végén rendezték meg a kölyök bajnokság selejtezőit, amelyek azt voltak hivatva eldönteni, hogy melyik csapatok játszhatnak majd a korosztály A-csoportjában.

A mieink szeptember 7-én és 8-án Dunaújvárosban léptek pályára. A szombati találkozón a házigazdák együttese volt az ellenfelünk, míg vasárnap két mérkőzésre került sor, előbb a Sportország, pár órával később a KMH Knights csapatai ellen. A lejátszott mérkőzéseket György István vezetőedző értékelte.

U 14 13/Selejtező mérkőzés
Dunaújvárosi Acélbikák – Debreceni HK 7-0

„A tavalyi évet alapul véve tisztában voltunk vele, hogy a Dunaújváros meghatározó csapata lesz az idei évnek, ami be is igazolódott a találkozó során. Folyamatos védekezésre voltunk kényszerítve, ezt a hét bekapott gól ellenére egész jól megoldottunk. Természetesen, ahogy fogyott az energiánk, úgy jöttek a hibás döntések és a túloldalon a játékpotenciál, illetve a lövőerő döntött. Az eredmény reális, sőt a helyzetek alapján, akár rosszabb is lehetett volna, Dorogi Vince azonban szépen állta a sarat, amikor kellett. Nekünk is voltak helyzetecskéink, melyekből egy-két gólt is szerezhettünk volna, de sajnos nem sikerült. Számunkra ez a hétvége igazából egy szintfelmérő, hogy lássuk, hol tartunk a hazai csapatokkal szemben. Bárhogy is alakuljon a hétvége, nem esünk kétségbe, nagyon keményen kell dolgoznunk egész évben, hogy majd szintet, szinteket tudjunk lépni.”

U 14 16/Selejtező mérkőzés
Sportország SC - Debreceni HK 10-2 (1-0, 4-0, 5-2)
Gólszerzőink:
Czecze Hunor (2)

„Jól kezdtük a mérkőzést, tempóban és játékban is egyenrangú partnerei voltunk az ellenfelünknek. Aztán ahogy telt az idő, úgy estünk egyre inkább vissza, a gólok is megfogtak bennünket, de fizikálisan is elkészültünk az erőnkkel. Hozzá kell tenni, hogy egy percig sem forgott veszélyben a Sportország győzelme, rendkívül jó csapatról van szó, de egy idő után már nem voltunk hajlandók küzdeni sem a felzárkózás érdekében. Ez nagyon bosszantott, mert ha nem is vagyunk a játékban egyenrangú partnere egy adott csapatnak, a munka, a küzdés akkor is elengedhetetlen.”

U 14 17/Selejtező mérkőzés
Debreceni HK – KMH Knights 3-2 (2-2, 0-0, 1-0)
Gólszerzőink:
Rózsa Ákos, Vas Patrik és Szalontai Lázár

„Kiegyenlített találkozót vívtunk a KMH ellen, ezen a meccsen játszottunk a legjobban, de azt is hozzá kell tenni, hogy a hozzánk hasonló játékerőt képviselő csapattal szemben azért jóval könnyebb dolgunk volt. Mezőnyben nekünk ment jobban a hoki, bár az ellenfél is elég gyakran veszélyeztetett. Összességében úgy éreztem, hogy a játékban mi vagyunk a jobbak. Még úgy is, hogy kevesebbet lőttünk kapura, és sokszor túlkombináltuk a helyzeteket, ahelyett, hogy egyszerűbben játszottunk volna. Igazából azt kaptuk, amire számítottunk, tisztában voltunk vele, hogy még nem állunk készen az A- csoport elején lévő csapatokkal szemben. Amint már említettem, a hiányosságokat lehet pótolni egy hatalmas szívvel, meg két erős lábbal, ám ezek most többnyire hiányoztak. Ebben a korosztályban más minőségű munkára van szükség, mint amihez eddig hozzászoktak a gyerekek, idő kell ahhoz, hogy rá tudjuk terelni őket erre az útra. Ha megértik, hogy a fejlődésük érdekében nekik is rengeteg energiát és munkát kell kifejteniük, akkor úgy gondolom, sokkal könnyebb dolgunk lesz. Egyelőre még küzdünk ezért.”

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok