A játékban sikerült az ellenfél fölé nőni

Hazai pályán kezdte meg a középszakaszt a mieink U 14-es együttese, az ellenfelük a Vasas SC csapata volt. A mieink simán nyerték az alapszakaszt a B- csoportban, míg a vetélytársak az A-csoport végén zártak.

A korongbedobás után 19 másodperccel emberelőnybe kerültünk, de a lehetőség kimaradt. A büntetés viszont nem maradt el, a 11. percben a harmad elején kiállított Abonyi góljával vezetéshez jutott a Vasas. Egy percen belül Czecze Hunor válaszolt, de néhány másodperccel később Décsey révén újra a vendégek kerültek előnybe. A 17. percben megint kaptunk egy emberfórt, de nem tudtuk kihasználni, míg a Vasas újra betalált, a gólt Karó szerezte.

A 2. játékrész elején ismét kimaradt egy hazai emberelőny, a 28. percben viszont mi kerültünk hátrányba, amit Abonyi váltott gólra. György István edző kapust cserélt, Dorogi Vincét Himer Kornél váltotta fel. A harmad hátralévő részében egy debreceni és egymás után két vendégbüntetés következett, a másodikat Czecze Hunor használta ki 3 másodperccel a periódus vége előtt.

A 3. harmad elején mindkét csapat kihagyott egy emberfórt, majd elkezdődött a gólgyártás. A 45. percben Bodnár Bence találatával felzárkóztunk egy gólra, majd egy újabb Vasas-gólra Szűcs Martin válaszolt. Pár másodperccel később a kilépő Czeczével szabálytalankodtak a Vasas védői, a játékvezetők büntetőt ítéltek; ezt a sértett értékesítette. Az egyenlítésünk után a vendégek edzője időt kért. Az 51. percben újra betalált Abonyi, aki 3 perc múltán kétgólosra növelte a Vasas előnyét. 58.34-nél György István is kikérte az idejét, de az állás már nem változott, bár addig még két alkalommal játszhattunk emberfórban.

Ezen a találkozón a játék képe nem volt szinkronban az eredménnyel. A mieink kifejezetten jól hokiztak, sokat támadtak, számos kecsegtető helyzetet dolgoztak ki, de ezekből „csak” ötöt tudtunk gólra váltani. György István vezetőedző a számszerű eredmény ellenére elégedett volt tanítványai teljesítményével.

„A könnyed alapszakasz után ez a mérkőzés volt az első, ahol keményen kellett dolgoznunk minden korongért és őszintén szólva, már nagyon vártam ezt az időszakot. A mérkőzés összképét tekintve egyáltalán nem voltunk alárendelt szerepben, sőt megkockáztatom, hogy játékban az ellenfél fölé is tudtunk nőni, azonban a sok-sok helyzetből csak öt gólt szereztünk. A mérkőzés folyamán többször is sikerült fokozatot váltanunk, sok időt töltöttünk a támadó zónában, jól tartottuk a korongot, viszont a lábak nem mentek végig úgy, ahogyan kellett volna. Összességében elégedett vagyok a srácokkal, mindegy hogyan alakul az eredmény, ha játékban ilyen dolgokat művelünk. Ez hosszú távon csak jót jelent, és ez a legfontosabb. Ebben a korosztályban a fizikai adottságok miatt nagyon nagy különbségek vannak a játékosok között, viszont ha valakinek jó a feje, érti a játékot és kreatívan hokizik, az hosszú távon sokkal több hasznot tud generálni. Még egyszer mondom, abszolút mértékben elégedett vagyok a látottakkal, igyekszünk hasonló játékot a jégre tenni a további mérkőzéseken.”

Debreceni HK - Vasas SC 5-7 (1-3, 1-1, 3-3)
Gólszerzők:
Czecze(3), Bodnár és Szűcs, illetve Abonyi (4), Décsey, Karó és Kálmán

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok