A hatodik helyen zártuk a Húsvéti Tornát

Vasárnap délután véget ért a Csehországban rendezett Húsvéti Torna (Easter Cup) az U 14-es korosztályban, ahol az utolsó játéknapon a helyosztó mérkőzésekre került sor.

Ahogyan azt a 2. napi összefoglalóban is jeleztük, a mieink az 5-7. helyért szálltak harcba, az első ellenfelük a finn Jukurit együttese volt, majd a Slovan Bratislava csapata következett. A találkozókon történteket GYÖRGY ISTVÁN vezetőedző értékelte.

Jukurit – Debreceni HK 1-6
Gólszerzőink:
Fehér Ádám(2), Gönczi Gergő(2), Varga Máté és Szalontai Lázár

„Az 1. harmadban oda-vissza hullámzott a játék, mindkét kapu sokszor forgott veszélyben. Nagyon céltudatosan játszottunk, jól álltunk bele a párharcokba, melyek közül sokat meg is tudtunk nyerni, bár az ellenfél jól megtermett, fizikailag felkészült játékosokból állt. Fölényünk a 2. harmadban a játékban és az eredményben is megmutatkozott, ami szerencsére kitartott a mérkőzés végéig. Csapatként a legjobb meccsünket játszottuk, mindenki tudta a dolgát és annak megfelelően hokizott.”


Slovan Bratislava – Debreceni HK 4-0

„Sajnos pihenésre nem jutott időnk, másfél órával a Jukurit elleni mérkőzés befejezése után ismételten jégre kellett lépnünk. Mindez nagy szerepet játszott abban, hogy a lábak nem pörögtek úgy, ahogyan kellett volna és mentálisan sem voltunk teljesen egyben. A mezőnymunkában jól teljesítettünk, a támadásokban viszont nem voltunk elég élesek és koncentráltak. Az ellenfelünk jól képzett társaság benyomását keltette, ezen a napon nem tudtunk velük partiban lenni.”

Az Easter Cup döntőjét a Lahti Pelicans I. és a HC Rytiri Kladno együttesei vívták, a finnek 4-2-re győztek és megnyerték a Húsvéti Tornát, míg a bronzérmet a Pelikánok II-es csapata szerezte meg. A mieink dicséretesen helytálltak a rendkívül erős mezőnyben és összesítésben a hatodik helyen végeztek.

A torna egészét értékelve GYÖRGY ISTVÁN a következőket mondotta:

„A csoportmérkőzések során a torna második és harmadik helyezettjével is megmérkőztünk és a komoly játékerőt képviselő cseh, illetve finn együttessel szemben sem vallottunk szégyent. Öröm volt látni, hogy napról napra, meccsről meccsre tudtunk fejlődni és sikerült felnőni az Easter Cup magas követelményszintjéhez. A szezon méltó befejezése volt ez a torna, melynek során összeérett a csapat, a játékosok bizonyítottak. Örülünk, hogy itt lehettünk, köszönjük az egyesület támogatását!”

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok