A harmadik harmadban döntöttük el a meccset

U 14 B csapatunk a listavezető KASI USE ellen lépett a jégre szombaton délután. A kaposváriakkal utoljára eléggé régen, november 28-án találkoztunk, akkor szoros meccsen egyetlen gól döntött az ellenfelünk javára.

Az 1. harmad 2. percében Tassi Patrik nyitotta meg a hazai gólok sorát. A negyedik percében egyenlítettek a vendégek, de a válasz is gyorsan érkezett Majoros Bence révén, aztán a 13. percben Tóth Zalán is betalált. Mintegy 3 perccel utóbb Herbán góljával szépítettek a kaposváriak, 3-2-es hazai vezetéssel zárult az első etap.

A 2. játékrész elején Herbán használta ki a mieink áthúzódó kiállítását, majd egy percen belül a vezetést is átvette a KASI. A 25. percben elcseréltük magunkat, a fórt Piros értékesítette, majd Kiss Milla találatával már 3 góllal vezetett az ellenfél. 26.43-nál A debreceni szakvezető, Köllő István időt kért, hogy rendezze az omladozó sorokat. Az edzői tanácsok gyorsan eredményre vezettek; 28.54-nél Derzsi Csanád szépített, majd a harmad végére a vezetést is visszaszereztük, Derzsi még kétszer, Doros Lukács pedig egyszer köszönt be. A 2. harmad 8 gólt hozott, de a legfontosabb az volt, hogy a hazai csapat visszavette az irányítást.

A 3. harmadban a mieink még nagyobb elánnal vetették magukat a küzdelembe. A 45. percben megfogyatkozott a vendégcsapat, az emberelőnyt Doros használta ki. Ezután egy-két percenként folyamatosan növeltük a góljaink számát; az 52. perccel bezárólag Doros még három gólt vágott, Tóth Zalán és Derzsi is újra feliratkoztak a góllövők listájára, a 12. találatunkat Derzsi Csanád emberhátrányban szerezte. A kaposváriak az utolsó percben még szépítettek, de a lényeg nem változott; a záró harmadban a debreceniek hat gólt ütöttek és a maguk javára fordították a mérkőzést.

A debreceni legénység a 3. harmadban komoly fölénybe került és nagy gólarányú győzelmet kovácsolt a második etapban még vesztésre álló mérkőzésből. A mieink ezzel egy pontra megközelítették a csoportot vezető KASI és a Sportország csapatát.

Köllő István
edző az elégedettség hangján nyilatkozott a találkozóról.

„Ezen a meccsen több, mint három sornyi játékos állt rendelkezésemre, míg az ellenfél 11 mezőnyemberrel érkezett. Titkon bíztam abban, hogy a mérkőzés vége felé a fáradtság is befolyásolja majd a találkozót. Nagyon jól kezdtünk és egygólos vezetéssel zártuk az első harmadot. A 2. játékrész elején több hibát vétettünk, megzavarodtunk egy kicsit, ekkor lépett el három góllal az ellenfél. Időt kértem, a sorokat is átvariáltam egy kissé, így sikerült visszatérni a korábbi kerékvágásba. Az 1. sor különösen jól dolgozott, felvették a ritmust, jól adogattak védekezésben és támadásban is, de a kapusunk is kiválóan védett. A 3. harmadra az ellenfél elfáradt lábon és fejben egyaránt, egymás után potyogtak a gólok és végül nagy gólkülönbségű győzelmet arattunk.”

Debreceni HK B – KASI USE 13-7 (3-2, 4-4, 6-1)
Gólszerzők:
Doros (5), Derzsi (4), Tóth (2), Tassi és Majoros, illetve Herbán (2), Piros (2), Ambrus, Kiss és Tankó
 

 

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok