A 47. percben kerekedtek fölénk

Kétségtelenül az újpestiek voltak az esélyesei a péntek délutáni UTE-DHK serdülő mérkőzésnek. A lila -fehér csapat a középszakasz tabella 3. helyét foglalta el, a fehérváriakkal azonos pontszámmal, míg a mieink csak 4 szerzett pontnál tartottak.

A két együttes legutóbb január 10-én találkozott Debrecenben, akkor a lilák 4-1-re nyertek.

Az 1. harmad elején az UTE lépett fel támadólag, a mieink jobbára védekeztek, de vezettek veszélyes kontratámadásokat is. A harmad feléig egyenlő létszámban gyűrték egymást a küzdő felek, azonban maradt a gól nélküli döntetlen állás.

A 2. játékrész első percében Révész Levente ugrott ki az újpesti védők közül és megszerezte a vendégcsapatnak a vezetést. Élesedett a küzdelem, sokasodtak a szabálytalanságok; előbb Ladnyik ült ki, majd Kovács Soma. A 28. percben Kerekes góljával egyenlítettek a lila-fehérek, de a kedélyek tovább borzolódtak. 30.19-nél elcserélték magukat a mieink, majd röviddel később Csanády Marcellt vitték ki a játékvezetők. Az Újpest fórjai kimaradtak, csakúgy, mint az azokat követő két debreceni emberelőny. A 39. percben Tóth Zoltán passzából Csanády Marcell újra vezetéshez juttatta a mieinket, ez maradt a harmad végeredménye is.

A 3. harmadban mindent egy lapra feltéve rohamozott a hazai gárda. A 43. percben Kónya találatával egyenlítettek a lilák, négy és fél perccel az előző gól szerzője duplázott. A debreceniek keményen küzdöttek, a helyzeteik azonban nem mentek be, míg a másik oldalon Kiss tovább növelte az újpesti gólok számát. 57.19-nél emberfórba kerültünk, Okos Csanád vezetőedző pedig időt kért. Sajnos az előnyben nem tudtunk feljebb zárkózni, két másodperccel a meccs vége előtt a hazaiak üres kapus góllal beállították a végeredményt.

Ezen a mérkőzésen nagyon nagyot küzdött a debreceni legénység. Mivel a hokit gólra játsszák, természetesen elsősorban az eredmény számít, de nekünk azt is figyelni kell, milyen irányban és mennyit fejlődtek/fejlődnek a játékosink a I. csoportos kaland során. A középszakasz kezdetén jóval nagyobb volt az élcsapatok fölénye a mieinkkel szemben, ezúttal viszont az újpestieknek meg kellett dolgozni azért, hogy a 43. percben egyenlítsenek. Bízunk abban, hogy ez az irányvonal töretlenül folytatódik tovább! 

Okos Csanád vezetőedző így látta a találkozót.

„Izgalmas mérkőzést sikerült játszani az Újpest együttese ellen. Jó csapatmunka, érzelmekkel telített hangulat jellemezte a mieinket, egy nagyon jó kapusteljesítménnyel párosulva. A srácoknak sikerült végig magas hőfokon pörögni a pálya egész területén. Jó volt látni, hogy a középszakasz végéhez közeledve még mindig motiváltan, bizonyításra éhesen és magabiztosan állunk fel a mérkőzésekre. A mai meccsen csak szenvedtünk az emberelőnyös játékban, nem igazán találtuk a helyünket, ellenben a sikerült egy kettős emberhátrányt is kivédekeznünk. A 3. harmad elején kaptunk két nagyon szerencsétlen gólt; meglehet, hogy ezek a saját játékosainkról csorogtak be, de ez is benne van a hokiban. Örülök, hogy a 3. harmad előtt vezetéssel mentünk az öltözőbe, így sikerült az utolsó 20 percre is lázban tartani a társaságot.”

UTE – Debreceni HK 5-2 (0-0, 1-2, 4-0)
Gólszerzők:
Kónya(2), Kerekes, Kiss és Obsina, illetve Révész L. és Csanády

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok