A 40. percben még döntetlenre álltunk

U 14 B csapatunk szombaton játszotta le a harmadik középszakasz mérkőzését a Justitia Szittyák ellen. A találkozót megelőzően mindkét együttes 3-3 pontot szerzett, a mieink mérlege 1 győzelem és egy vereség volt.

Az 1. harmadban többet támadott az ellenfél, mégis a mieink szerezték meg a vezetést, a 8. percben Szabó Bence lőtte. A továbbiakban mindkét oldalon kimaradt egy-egy emberelőny, majd 15.35-nél Varga egyéni akció végén kiegyenlített. Az harmad utolsó percében Ötvös révén a hazaiak kerültek előnybe, ezzel zárult az első periódus.

A 2. játékrészben a játék képe jelentősen megváltozott, a mieink jóval többet támadtak, a harmad feléig összesen négy alkalommal hokiztak emberelőnyben. A lehetőségek azonban sorra kimaradtak, mígnem a 33. percben Rádi Balázs góljával sikerült döntetlenre alakítani az állást. A 40 percben ismét emberfórba kerültünk, de nem tudtunk újabb gólt szerezni, sőt a hazaiak találtak be, a gólt Varga Zoltán szerezte.

A 3. harmad első percében Varga révén növelték az előnyüket a Szittyák, majd a 46. percben Káté is betalált. A záró játékrész a mezőnyben kiegyenlített játékot hozott, de az ellenfél hatékonyabban dolgozott a kapunk előtt, ezzel hozták is a mérkőzést.

A mérkőzést hatékonyabb támadó játékuk révén nyerték meg a Szittyák. A 2. harmadban több, mint kétszer annyit lőttünk kapura, mint az ellenfelünk, de csak a középső játékrészben öt emberfórt hagytunk kihasználatlanul, mindössze egy gólra futotta az erőnkből. Így is tartottuk az ellenfelet a 40 percig, azt követően viszont már nem tudtuk utolérni őket.

Prakab Szilárd edző a következőket mondta a mérkőzés után.

„Jól indítottuk a mérkőzést, egyenrangú felek voltunk a mezőnyben, támadásban veszélyesek tudtunk lenni, sőt megszereztük a vezetést is. A 2. harmadban sajnos, nem sikerült gólra váltani az előnyöket, lövés helyett gyakran túlbonyolítottuk a helyzeteinket. Hátul nem figyeltünk eléggé, nem voltunk eléggé agresszívek, túl sok lehetőséget adtunk az ellenfél játékosainak, akik kihasználták ezeket, mi pedig már nem tudtunk visszajönni a meccsbe.”

Justitia Szittyák – Debreceni HK 5-2 (2-1, 1-1, 2-0)
Gólszerzők:
 Varga(3), Ötvös és Káté, illetve Szabó B. és Rádi

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok