A 2. harmadban veszítettük el a meccset

Csak az osztrák bajnokságban ért pontot az a mérkőzés, amelyet ifi csapatunk szombaton délután játszott.

Ellenfelük, a Vasas SC a találkozó előtt 2 pont előnnyel vezette a kvalifikációs csoportot, míg az érdi hétvégén aratott három győzelem jóvoltából a mieink felzárkóztak a tabella második helyére.

A lehető legbalszerencsésebb módon kezdtük a mérkőzést, 01.41-nél eladtuk a korongot a védekező zónánkban, az ott tébláboló Bayer pedig gólt szerzett. 05.42-nél Sándor Bence kapott 2 percet akadályozásért, de jól védekeztük ki a hátrányt. A 11. percben újból hátrányba kerültünk, ezúttal elcserélték magukat a mieink. Ebben az időszakban sem kaptunk gólt és lassan elkezdtünk éledezni. A 15. percben Borbát küldött nagy bombát a Vasas kapujára, de a korong mellé szállt.16.32-nél kaptunk egy emberelőnyt, fel is álltunk, de a támadásszövésben kevés volt az ötlet, egy kontrából pedig veszélyes helyzetet alakított ki az ellenfél. 18.59-nél Borbát és Kucsma szállt ki 2 percre a mérkőzésből, az utolsó percben pedig a Vasasból két, a mieinktől egy játékost küldtek le a játékvezetők, amelyek mind áthúzódtak a középső harmadba.

A 2. játékrész elején már csak egy vendégkiállítás volt érvényben, amikor 22.04-nél korongot vesztettünk a kék vonalnál, kontrát vitt a Vasas, ezt Hladony értékesítette. A 8. percben Borbát egy szál egyedül lépett ki a koronggal, rávezette a kapusra, megcsinálta a cselt, de nem tudott betalálni. A 13. percben Ellerbrock került hasonló helyzetbe, de mellévágta a pakkot. 34.36-nál ezúttal Szabó Kornélt állították ki, a fórt Kadarkuti váltotta gólra. A 37. percben egymás után két hazai játékos, Sándor László és Zilahi is a kiállítás sorsára jutott, a piros-kékek pedig időt kértek. 39.26-nál már egyenlő létszámban játszott a két csapat, amikor egy védelmi hiba után Hladony újra betalált, lassan elúszni látszott a meccs.

A 3. harmad elején Zilahi kapott két percet gáncsolásért, de a hátrányban is aktívak voltak a mieink, 43.09-nél Bartók egyéni akcióból szépített. A 47. percben Bartók indította az újabb akciót, Szabó Kornél passzát pedig Dorogi értékesítette. 48.41-nél Szabó Kornél átadását a változatosság kedvéért Bartók lőtte be emberelőnyben, egy gólra zárkóztak fel a mieink. A hátralévő időben a debreceni együttes küzdött az egyenlítésért, a Vasas keményen védekezett, nem bírt egymással a két együttes. 58.20-nál Okos Csanád időt kért és levitte Antek Tamást a kapuból, de az egyenlítő gólt így sem sikerült begyötörni. 58.51-nél ráadásul korongot szerzett az ellenfél és Németh üres kapura meglőtte csapata ötödik gólját. 59.36-nál egy fővel csökkent ugyan a piros-kékek létszáma, de ez már nem sokra volt elegendő.

Az 1. harmadban kiegyenlített játék folyt a pályán, a másodikban viszont számos jó helyzetet hagytunk ki, elhúzott tőlünk az ellenfél. A záró játékrészben egymás után háromszor találtunk be, sikerült egy gólra felzárkózni, de az egyenlítés már nem jött össze. Az ellenfél kihasználta a védelmi megingásainkat, ha kicsit jobban koncentrálunk, akár a győzelem is összejöhetett volna.

Okos Csanád edző reálisan értékelte a találkozót.

„A mérkőzésen mindkét csapat sok helyzetet dolgozott ki. A játék a kontrákra épült, amelyek mind veszélyesek voltak. Hosszú ideig az volt a helyzet, hogy ami részünkről kimaradt, az nekik bement, emiatt kezdett eluralkodni rajtunk a frusztráció, össze is szedtünk néhány buta kiállítást. A harmadik harmadban megtörtük a jeget, és 0-4-ről jó hokival sikerült felállni. A játékunk képében végig benne volt a gól, de sajnos, ezeket csak az utolsó harmadban tudtuk realizálni. Összességében jó mérkőzésen vagyunk túl. A pozitívumok közé tartozik, hogy többet lőttünk kapura, mint az ellenfelünk. Úgy vélem, hogy nincs okunk a szomorkodásra, menni kell tovább!”

Debreceni HK – Vasas SC 3-5 (0-1, 0-3, 3-1)
Gólszerzők:
Bartók(2), Dorogi, illetve Hladony(2),Bayer, Kadarkuti és Németh

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok