ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U12 | Bejutottunk a Magyar Kupa legjobb 4 közé!

Közzétéve: 2024-04-08

Cimkék:  U 12

Vasárnap Székesfehérvárra vezetett az U12-es kék csapatunk útja, akik a Magyar Kupa helyosztó mérkőzésein játszottak előbb a Kárpáti Farkasok, majd az Ajkai Óriások ellen.

A tét nem volt kicsi, hiszen a legjobb négy közé kerülés volt a tét, ami sikerült. Ezúton is gratulálunk csapatunknak és további sok sikert kívánunk a következő hétre!

A Kárpáti Farkasok ellen játszott mérkőzésről a vezetőedző, György József nyilatkozott:

"Nagyon nehezen indult el a mai első mérkőzésünk, mert az autópályán a dugók miatt épphogy elértünk az első mérkőzésünkre. Megérkeztünk és öltöztünk, ezért tartottam egy kicsit a kezdéstől, de annak ellenére, hogy ők szerezték meg az első gólt, nem játszottunk addig sem rosszul. A bekapott gól után hamar kiegyenlítettünk, majd még az első játékrészben a vezetést is megszereztük. A második félidőben (mert 2x20 perces mérkőzések voltak), háromszor is betaláltunk. A játék képe alapján is jobbnak bizonyultunk, többet birtokoltuk a korongot, több helyzetet tudtunk kialakítani. Tehát egy megérdemelt győzelmet arattunk, ahol mindenki kivette a részét. Ki szeretném emelni a védekezésünket is, ahol nagyon szépen takarítottunk, de a kapusteljesítmény is kiváló volt. A Fehérvár kikapott az Ajkától 3-0-ra az első mérkőzésen, utánunk a Fehérvár játszott a Kárpáti Farkasok ellen és ott döntetlen lett, és büntetőkkel a Fehérvár nyert, de nekünk automatikusan a továbbjutást jelentette az Ajka csapatával együtt."

Az Ajkai Óriásokellen játszott mérkőzésről a vezetőedző, György József nyilatkozott:

"Ez mind a két fél számára egy tét nélküli mérkőzés volt, de ez nem így volt a jégen. Nagyon kemény mérkőzést játszottunk, ahol az első 10 percben csak szemlélődtünk és hagytuk hogy az Ajka jégkorongozzon. Sikerült ritmust váltani, de gólt az Ajka szerzett az első játékrészben annak ellenére, hogy nekünk egyre jobban ment a játék. A második játékrészben nagyon kemény csata volt, sajnos sokszor átment egy kicsit a fizikális hokiba. Sikerült kiegyenlíteni, sokáig döntetlen volt az állás, egy eladott korongot emberhátrányos szituációban az ellenfél értékesített. Nagyon sokat dolgoztunk az egyenlítésért, ami sikerült is, de a gólt nem adták meg. Majd egy saját kapunk előtt szerencsétlenül változtatott irányt a korong a védőnk ütőjéről, és így kialakult a végeredmény. Ami a legfontosabb, hogy bejutottunk a legjobb 4 közé és jövő hétvégén a MAC, Vasas, Ajka és mi fogjuk játszani a Magyar Kupa "final four"-ját Budapesten a MAC otthonában. Szombaton elődöntő és vasárnap a helyosztó."

2024. április 07., Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
U12 magyar bajnokság – Magyar Kupa helyosztók

Jegyzőkönyvek:
DHK – Kárpáti Farkasok, 5-1 (2-1, 3-0) »
DHK – Ajkai Óriások, (0-1, 1-2) »