ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

NU25 | Az utolsókig küzdöttünk, de már csak a bronzra van esély

Közzétéve: 2024-04-08

Cimkék:  NU 25

Női csapatunk vasárnap hazai pályán fogadta az FTC-Telekom csapatát az elődöntő utolsó és egyben mindent eldöntő mérkőzésén.

Ameddig szombaton kiharcolták a győzelmet idegenben, addig ez most nem jött össze, akármennyire keményen is küzdöttek az utolsó másodpercekig. Ezt követően a bronzért mehetnek a lányok az Angels csapata ellen a következő 1,5 hét leforgása alatt. 

Az FTC csapata elleni mérkőzésről a vezetőedző, Dancsfalvi Norbert nyilatkozott:

"Rosszul kezdtük a meccset, mint mostanában mindig, meg kell vizsgálni az okát, mert visszatérő jelenség. Nehéz mecset nyerni 3-0-ról. A széria alatt 10 harmadból 3 harmadot vesztettünk el, az első harmadokat. De ezt leszámítva nagyon büszke vagyok a csapatra, mindenki beleadta a maximumot, nagyon szűk a keretünk. Egy ilyen erős ellenféllel szemben megtettük a tőlünk telhető maximumot, de jobb volt az FTC összeségében, ez a realitás. Gratulálunk a győzteseknek. Szombaton a szezon legjobb meccsét játszottuk, vasárnap látszott a fáradság a lányokon. Nehéz 2 sorral helyt állni a többségében A-ban játszó ellenfelekkel szemben. A szememben a lányok megnyerték a B bajnokságot! Olyan csapatok ellen, mint a Fradi, az Angels és a Rampage, sajnos nincs reális esély a győzelemre egy 2 győztes meccsig tartó szériában. Ahogy a tavalyi év is jól tükrözi, az elődöntőben ezek a csapatok mozgósítják a duplán nevezett játékosaikat. Többségében A-ban szereplő játékosok ellen még nem tudunk nyerni stabilan. Tavaly 1-1 góllal maradtunk alul a Rampage ellen. Idén megrángattuk az oroszlán bajuszát, jó mérkőzéseket játszottunk az FTC-vel szemben. Személyes véleményem szerint, ez a mostani nevezési rendszer nem szolgálja a sportot, és abszolút nem sportszerű a valóban B-s csapatok ellen. Erre a kérdésre szövetségi szinten kellene jó sémát kitalálni, mert ez elveszi azt a sikerélményt, amiért egy B-s csapat dolgozik egész évben, hogy bajnok lehessen.”

DHK pontszerzői: Bereczki Dóra (2G) és Nagy Dorina (1G, 1A).

2024. április 07., Debreceni Jégcsarnok
NU25 magyar bajnokság
DHK – FTC-Telekom, 3-6 (0:3, 3:2, 0:1)

A mérkőzés jegyzőkönyve az alábbi linken érhető el»