ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U12 | Tapasztalatokkal teli tornán vettünk részt a Mirad kupán

Közzétéve: 2024-02-26

Cimkék:  U 12

Február 23-án és 24-én került megrendezésre Poprádon a Mirad kupa, ahol összesen nyolc csapat vett részt az alábbi csoportokra osztva:

A csoport: Poprád, Sparta Praga, Vitkovice és Nitra.
B csoport: HC Letnany (Cseh), Banska Bystrica, Slovan Bratislava és DHK.

A mérkőzések 2x20 percesek voltak, illetve pénteken voltak a csoportmérkőzések.

A Mirad kupán játszott mérkőzésekről a vezetőedző, György József nyilatkozott:

Péntek
11:25 DHK - HC Letnany, 2-6 (1-5, 1-1) 

"Egy nagyon rossz kezdés után próbáltuk megtalálni a játékunkat, nagyon lassúnak láttam magunkat, körülményesek voltunk és jóval a tudásunk alatt teljesítettünk, de azt is hozzá kell tennem, hogy egy nagyon jó képességű csapat volt, három egyforma sorral, nem adtak lehetőséget nekünk a kibontakozásra. A második játékrészben már tudtuk tartani velük a lépést, de az összképen nem tudtunk változtatni."

14:05 DHK - Banska Bystrica, 3-5 (2-3, 1-2)

"Egy verhető csapat volt, azt gondoltam, hogy az első meccs után sikerült felvenni a tempót, de még mindig azt láttam, hogy a tudásunk 75%-át ha kiadtuk magunkból, itt voltak olyan momentumok, amikor megváltoztathattuk volna a meccs végkimenetelét, de kihagytuk a helyzeteinket. De megint azt éreztem, hogy nem érdemeltünk volna győzelmet, mert kevesebb próbálkozásunk volt a kapura lövésben és az összjátékban is alulmaradtunk."

19:25 DHK - Slovan Bratislava, 5-0 (3-0, 2-0)
"A harmadik meccsünk, és az volt a kérdés, melyik csapatnak maradt több erő erre a mérkőzésre. Nagyon nekiugrottunk az ellenfélnek és ezen a mérkőzésen jobbak, frissebbek voltunk és a helyzet kihasználás is rendben volt. A második játékrészben már kiegyenlített volt a játék, de ebben is csak mi találtunk be."

Csoport harmadikok lettünk és a felső házba való kerülésért a másik csoport második helyezettjével kellett megküzdjünk.

Szombat
9:20 DHK – Poprad, 1-4 (1-2, 0-2)

"Jól kezdtünk, sokáig vezettünk 1-0-ra, de az első játékrész végén már a hazai csapat vezetett. Ez egy nagyon fontos mérkőzés volt, ezért megpróbáltuk a 2 sorozást, de nem jött be. Megvoltak az esélyeink, de nem éltünk vele, ellenben nagy hibákat követtünk el, amit egyből büntették. Ennek ellenére nyerhetőnek éreztem ezt a meccset, nagyon sajnálom, mert egy jó játékkal meglehetett volna."

Az alsóházban az 5-6. helyért való játék jogot a Banska Bystrica ellen kellett volna kivívni.

12:00 DHK - Banska Bystrica 2-5 (1-0, 1-5)
"Ez az a csapat volt, aki a csoportban már 5-3-ra megvert, tehát tudtuk, hogy kivel játszunk. Az első félidőt meg is nyertük, de utána elfogytunk, sajnos egy betegség bekerült a csapatba és hárman kiestek, ezért nagyon hamar besavasodtak a lábak, és már csak vonszoltuk magunkat, hibát-hibára halmozva. Ezen a mérkőzésen emberfeletti munkát rakott bele az 12+1 fő, már én sem tudtam elképzelni, hogy miből van még erőnk egyáltalán."

14:40, a hetedik helyért játszottunk a Slovan Bratislava ellen: 7-2-re nyertünk (3-1, 4-1) 

"Most 13+1 fővel vágtunk neki és szerencsére a gólok mozgósították a tartalékjainkat és behúztuk ezt a mérkőzést."

30 óra alatt 6 mérkőzést játszottunk, mindegyik mérkőzésen a maximumot kellett nyújtani, egy nagyon hasznos hétvége volt számunkra. Ezek azok a meccsek, amik előre visznek. Idő kell nekünk, amíg egy ilyen tornán felvesszük a tempót, ezért lenne szükség több ilyen jellegű megmérettetésekre, mert így tudunk a legtöbbet tanulni és fejlődni.

Csak gratulálni tudok a csapatnak, hihetetlen mennyiségű munkát pakoltunk bele, nekem is fontos volt, mert itt tudom megtudni, kinek milyen a teherbírása, miben és mely területeken kell még dolgozni.

2024. február 23-24., Poprádi Jégcsarnok
Mirad Kupa