ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U10 | Öröm, fejlődés és tanulás, avagy erről szólt a Santa Claus Cup a minik számára

Közzétéve: 2023-12-11

Cimkék:  U 10

December elején Győrbe látogatott U10-es kék csapatunk, akik a már nagy hagyományokkal rendelkező, Santa Claus Cup tornán vettek részt.

Klubunknak ez volt az első szereplése ezen a tornán, ahol a háromnapos rendezvényen 5 országból összesen 25 csapat vett részt. Ez a három nap a tanulás és új tapasztalatok szerzése mellett a gyerekek játékáról és öröméről szólt. 

Az idei szezon eddigi legrangosabb és leghangulatosabb tornájáról a vezetőedző, Matkó Zsolt nyilatkozott:

"December első napjaiban Győrben vettünk részt a Santa Claus Cup elnevezésű háromnapos nemzetközi tornán. Ez volt a szezon legnagyobb szabású U10-es rendezvénye, ahol a három nap alatt összesen 12 meccset játszottunk le. A magyar ellenfeleinken kívül játszottunk Csehországból, Szlovákiából, Szlovéniából és Romániából érkező csapatokkal is.

Óriási lehetőséget kaptunk a fejlődésünk érdekében, amikor meghívtak bennünket erre a tornára. Amikor a srácok elkapják a fonalat, akkor időnként már az erősebb magyar csapatokkal is versenyben tudnak lenni, de ahhoz, hogy ez ne csak időnként valósuljon meg, szükséges, hogy nagyobb fokozatra kapcsoljunk. Most láthattuk, hogy milyen tempót, figyelmet és fegyelmet kell tartanunk tanulásunk érdekében. Egy tőlünk, sokkal erősebb csapattal szemben olyan hibákat követünk el, amibe máskor úgymond nem vagyunk belekényszerítve. Véleményem szerint ezért minél erősebb csapatokkal játszunk annál jobban és gyorsabban tanulunk, de nagyon kell vigyázni, hogy a gyerekek a vesztes mérkőzéseket ne kudarcként, hanem a fejlődés egy-egy lépcsőfokaként éljék meg. Most is voltak olyan mérkőzések, amit elvesztettünk, de a pályán mutattak szerint nekem győztesek voltak. A tavalyi bajnokcsapatnak például 6 gólt sikerült lőni, amivel a mérkőzés kezdete előtt szerintem bárki kiegyezett volna.

Amiben a legnagyobb fejlődésre van szükségünk, hogy megtanuljuk, a jégkorongban a védekezés néha fontosabb, mint a támadás, illetve, hogyha fegyelmezetlenek vagyunk, az nagyon hamar a figyelem romlásával jár és akkor azt egy jó képességű ellenfél ki tudja használni. Ennek ellenére hatalmas nagy gratuláció a csapat összes tagjának a tornán nyújtott teljesítményéért. Egy óriási élménnyel gazdagodott mindenki, aki jelenlehetett.”

2023. december 01-03., Győri Jégcsarnok
U10 Santa Claus Cup

A torna menetrendje az alábbi linken érhető el»