ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U10 | Bemutatkoznak a DHK és a Debreceni Sportcentrum U10 mini csapatai

Közzétéve: 2023-09-18

Cimkék:  U 10

Csapataink bemutatkozó sorozataiban most az U10-es korosztályé, vagyis a miniké a főszerep. Ismerjük meg cikkünkben a DHK U10 csapatait, akik a kék és sárga csoportban indulnak, valamint a Debreceni Sportcentrum minijeit, akik pedig pirosban.

Mini korosztályban igazán kiemelkedő létszámmal büszkélkedhetünk, ugyanis a 2023/24-es szezonra 46 fős létszámmal indulunk összesen három bajnokságban, kékben, sárgában és pirosban. A magyar jégkorong szabályai szerint mini korosztályban egy mérkőzés 2x12 perc hosszúságú. Kék csoportban a mérkőzéseket 5 az 5 ellen játsszák félpályán, míg a sárga és piros csoportban 3 a 3 elleni játszmák vannak, azonban itt a pálya már egy kicsit kisebb, így a két végharmadban zajlik.

Az U10-es csapatokat Matkó Zsolt vezeti, aki számára Dorogi Máté, Gönczi Csaba, Gönczi Bence, Gönczi Gergő, György István, Köllő István és Nagy Zalán lesz a szezon folyamán segítségére. A Debreceni Hoki Klub és a Debreceni Sportcentrum nagy hangsúlyt fektet a mini játékosok fejlesztésére, így a nagy létszámú edzői stáb mindent megtesz, hogy a gyerekek már most elsajátítsák a jégkorong alapjait.

Az U10-es korosztályban a legnagyobb hangsúlyt a játékosok alapvető technikai készségeinek fejlesztésére és a jégkorong alapjainak megtanítására fektetjük. A gyerekek ebben a korosztályban olyan alapvető készségeket tanulnak meg, mint a megfelelő korcsolyázási technika kialakítása; a passzolás és lövés alapjai; a támadás és védekezés fontossága, és nem utolsó sorban természetesen a csapatmunka és sportszerűség.

Ezen alapok és készségek lehetővé teszik a mini korosztályokban a játékosok számára, hogy az idő előrehaladtával felkészüljenek a magasabb, előkészítő szintre, ahol még tovább építkezhetnek amellett, hogy folyamatosan élvezik a játékot.

A magyar bajnokságban a 2023/24-es idényben három mini csapattal indulunk, de a szezonban folyamatosan lesznek átjátszások a kék, sárga és piros csapatok között.

Szurkoljunk együtt a debreceni mini csapatoknak és bíztassuk őket tornáról tornára, hiszen kiemelten fontos a játék élvezete és varázslatos hangulata!

A teljes U10 keret:
Almási Bonifác, Áts Boldizsár, Béres Tamás Olivér, Bordás Lili, Börcsök Máté, Czentye Balázs, Czérna Zoltán Áron, Dániel Márk, Horváth Máté, Faragó Roland, Ferencz Márton, Gargya Ádám, Gyurkó Tibor, Juhász Zalán, Kányási Bertalan, Kecskeméti Attila Péter, Kocsor Dénes, Kovács Flórián, Kovács Petra Abigél, Kuripla Bálint, Lekli Lóránt, Lévay Márk, Madura Martin, Magyari Dávid, Matiscsák Marcell, Molnár Balázs, Nagy Bulcsú, Németi Csenge, Németi Zalán, Ormóshegyi Barnabás, Plásztán Merse, Réz Róbert, Rozgonyi Vince, Sándor Viktória, Sebessy-Geönczy Lea, Sojnóczki Anna, Szatmári Árpád, Szatmári Zoé, Szász Lukács, Szilágyi Olivér, Tajti Zsombor, Tamás Bence, Teleki Nándor, Tóth Hunor Imre, Vincze Vulkán és Zolnai-Madar Zalán.