ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

Andris fekete-fehérben készül az új idényre

Közzétéve: 2023-05-04

Cimkék:  U 21 DEAC

A debreceni egyetemisták tavalyi idényének egyik jellemzője volt az, hogy a szokásosnál nagyobb számban jelentek meg és épültek be a keretbe tehetséges, fiatal játékosok. Közülük az egyik meghatározó személyiség volt Mihalik András, aki a Toronto Titans és a finn Kiekko-Vantaa csapatainál eltöltött szezonok után már a 2020-21-es idényben feltűnt a DEAC együttesében, az elmúlt szezont viszont már végig játszotta a felnőttek között. Ez idő alatt 23 alapszakasz- illetve egy playoff pontot szerzett és kívülről úgy látszott, különösebb gond nélkül illeszkedett be „nagyok” közé. 

A szerződését meghosszabbító fiatal támadó röviden értékelte az előző szezont:

„Tudom, hogy az idény vége csalódás volt a debreceni szurkolók számára, de ne feledkezzünk meg az események jó oldaláról sem!- szögezte le András. Az idény eleje szerintem rendben volt, januárban azonban jöttek a sérülések és a betegségek.  Hullámzó teljesítményt nyújtottunk és éppen a playoff-ra fogytunk el, amikor a fehérváriak elkezdtek élesedni. Az ürömben öröm, hogy a fiatalok, köztük én is, rengeteg lehetőséget kaptunk Józsi bácsitól, amit igyekeztünk is meghálálni. Sajnos, így is létszámproblémáink voltak, nem igazán volt 4. sorunk, így nem tudtunk előrébb végezni.” 

A jövő szezon terveiről a következőket nyilatkozta:

„Remélem, hogy a következő bajnokságban is sok lehetőséget kapok, a helyzeteimet azonban a tavalyinál jóval jobb hatásfokkal igyekszem majd kihasználni. Ezen a téren mindenképpen fejlődni szeretnék! Bízom abban, hogy sikerül magamra vonni a felnőtt válogatott stábjának figyelmét is. Már elkezdtem az erőnléti munkát és folytatni szeretném egészen a csapatszintű edzések kezdetéig.”

Név: Mihalik András
Született: Debrecen, 2003. május 04.
Poszt: támadó 
Testmagasság: 184 cm
Testsúly: 88 kg
Ütőfogás: balos

 =Müller Károly=