ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

Telt ház, óriási hangulat! Idényzáró hoki gálát rendeztek Debrecenben

Közzétéve: 2023-04-01

Cimkék:  All Starts DHK

Debrecen jégkorong életében természetesnek számít, hogyha itt a szezon vége, akkor hoki gálát rendezünk. Az egyesület 2019-ben,  a DHK megalakulásának 30 éves évfordulója alkalmából szervezett gálaelőadást, az elmúlt három szezonban különösebb apropó nélkül is ugyanez volt a helyzet. A nyári szünet előestéjén tehát ismét sor került az érdekes, izgalmas tanár-tanítvány összecsapásra, ami mindkét oldalról presztizs- kérdés volt többek számára is.

A fiatalok a DEAC Jégkorong Akadémia tagjaiból, míg DHK All Stars főként az egyesület edzői karából verbuválódott. Az idősebbek kapuját Kecskeméti Áron mellett Magyar Zoltán védte. A mezőnyjátékosok első négyesében György József mellett Molnár Dávid, Nagy Zalán és Borbát Norbertis helyet kapott, de feltűnt a jégen Könczei Áron 17-es meze is. A második sorban többek mellett Matkó Zsolt és Molnár Zsolt, illetve Köllő István lépett a jégre. A következő négyesfogat két tagja, Dancsfalvi Norbert és Hári Norbert megjárták a MOL Ligát, az utóbbi Svédországból tért vissza erre az eseményre. Berta Ákos először erősítette az edzők együttesét, de a mezőnyembereink között egy korosztályos világbajnok -Könczei Áron is a jégre lépett. A DHK All Stars stábját Korcsinszky Gyuri „bácsi” vezette, segítőtársai a két Zoli, Ligeti Zoltán és Bereczki Zoltán voltak.

Már az 1. percben vezetést szerzett az All Stars csapat, Máthé Csaba emelt be egy kipattanó korongot. A 18 percben egyenlítettek a fiatalok, Méhes fülelt le egy keresztpasszt és kilőtte a hosszú oldalt. Érdekes, változatos volt a játék. A 14. percben az akadémisták átvették a vezetést, Nyisztor cselezte be magát a kapu elé, átadását Méhes váltotta gólra. A 12. percben előbb György József, majd Dancsfalvi húzott el nagy cselekkel, de mind a két lehetőség kimaradt. A 9. percben Könczei támadta a fiatalok kapuját, Gergely azonban a helyén volt. A 8. percben a sasszemű játékvezetők György Istit állították ki, az állás azonban nem változott.05.00-nál Berta verte be a pakkot a vas alá, egyenlített az All Stars együttes. Kevesebb, mint egy perccel utóbb Ördög végezhetett el büntetőt, de nem tudott betalálni.

A 2. harmadban sokat támadott az akadémista csapat, 16.40-nél Révész Levi lőtt be közelről egy kipattanó korongot. 14.37-nél Berta távoli bombájával egyenlített az All Stars csapat, majd Könczei passzát egy szóló végén Hári értékesítette. Utána Mihalik kapott egy jó passzt és köszönte szépen, ezzel lett 4-4 az állás. A 23. percben Oláh indult meg jó cselekkel, betalálni azonban nem tudott. A 9. percben remek 2 az 1 elleni játék nyomán, György István találatával újra vezetést szerzett az All Stars. Lőhettek volna többet is, de előbb Oláh, majd Razov is kihagyott egy-egy nagyobb lehetőséget. Négy perccel a 2.játékrész vége előtt Bartis száguldott el és nagy gólt ragasztott az All Stars hálójába. 

Mivel 5-5 lett a rendes játékidő után az eredmény, azonnal büntetők következtek, öt mindkét oldalon. Mivel az All Stars öt büntetőjéből értékesített egyet-egyet Razov és Kecskeméti (!), a fiatalok viszont nem jártak szerencsével, az összesített eredmény 7-5 lett az idősebb srácok javára.

Élvezetes, jó meccset vívott egymással a két együttes, az All Stars játékosai bebizonyították, hogy ma is mesterei a szakmának, a fiatalok pedig komoly tehetségek. A közönség viharosan ünnepelte a küzdő feleket, bizonyítva, hogy Debrecen városában komoly igény van a jó jégkorongra. 

2023. március 31. 17.30 Debreceni Jégcsarnok
Hoki gála mérkőzés
DHK All Stars – DEAC Jégkorong Akadémia bü 7-5 (2-2, 3-3, 2-0)
Gólszerzők
: Berta(2), Máthé, Hári, György I., illetve Méhes (2), Révész, Mihalik és Bartis

 =Müller Károly=