ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

NU25B | Még van esélyünk nyerni

Közzétéve: 2023-03-23

Cimkék:  NU 25

Az U25-ös B-bajnokság első bronzmeccsét játszották le kedden este a mieink, az FC Hatvan Girls csapata ellen. A hazai szimpatizánsok bíztak a lányokban, remélték, hogy sikerül meglepniük az ellenfelet.

A debreceni kaput Poltzer Renáta védte. Alig fél perc telt el az első harmadból, amikor a mieinktől Madura Petrát állították ki, a játék képén azonban alig volt feltűnő, hogy emberhátrányban játszunk. A meccs első szakaszában jól hokiztak a mieink, de sajnos volt egy komoly gondunk is, keveset és majd mindig távolról és erőtlenül próbáltuk bevenni a hatvani lányok kapuját, a jobb korcsolyázó tudást nem használtuk ki kellőképpen. A vendégek közbe lövögettek néhányszor, de összességében mi voltunk enyhébb fölényben.

A 2. játékrészben jóval kevesebb eseményre került sor, a mieink különösen passzívan, akarat-gyengén tevékenykedtek, alig néhány lövéssel próbálkoztak, szerencse, hogy Poltzer Renáta kimagasló módon teljesített.

A 3. harmad elején Rozsnaki Larát küldték ki, a mérkőzés képében ezúttal sem történt komolyabb változás. Becsülettel daráltak a mieink, de néha a fáradtság jelei is kezdtek megmutatkozni rajtuk. Gól vagy komolyabb helyzet ezúttal is alig akadt, így hosszabbításra került sor.

A hosszabbításban az eddigieknél agilisabban hokiztunk, de gólt csak nem tudtunk szerezni. A 63. percben kissé elcsúszott a mieink védekezése, Ónody betalált, így elveszítettük az első meccset.

A lányaink sajnos, formán kívül játszottak ezen az estén, nem voltak eléggé élesek és nem hokiztak eléggé gólra törően. A lövésszám elegendő lett volna a biztos győzelemhez is akár, a próbálkozások azonban végig nagyon távolról történtek, az utolsó percek kivételével. A találkozó lőlapja 25-37-en állapodott meg, kevesebbet lőttünk, többet kaptunk, mint szerettük volna, bár Poltzer Renáta mindent lehetségest elkövetett, rajta nem múlott a jó eredmény.

A szakvezetőnk, Dancsfalvi Norbert sem volt elégedett.

„Ahogyan azt mondani szokták, a hokit gólra játsszák, gól nélkül nem lehet nyerni. Nagyon sajnálom, hogy a hazai pályát elvesztettük, de még nincs veszve semmi. A következő, hatvani találkozó nagyon kemény lesz, de bízom abban, hogy a húzóemberek jobban szerepelnek, mint ma és vissza tudunk vágni a vetélytársaknak!”

2023. március 21. 18.45 Debreceni Jégcsarnok
NU25 B 68
Debreceni HK – FC Hatvan Girls 0-1 (0-0, 0-0, 0-0, 0-1)
Gólszerző
: Ónody

 =Müller Károly=