ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U18 | Döntés szerdán, idegenben

Közzétéve: 2023-03-22

Cimkék:  U 18

Kedden este négy párban kezdődtek meg  az elődöntők az U 18-as bajnokságban. A mieink rendesen „belenyúltak” a kalapba, ugyanis a középszakasz listavezetőjével, a Budapest Jégkorong Akadémia együttesével kerültek szembe.

A debreceni kaput ezen a meccsen Gergely Hunor védte. A debreceni legénység egy cseppnyi hezitálás nélkül, azonnal nekiugrott a rozsomákoknak, kimondottan élesen és keményen hokiztak. Egyik próbálkozás követte a másikat, úgy tűnt, hogy a fővárosiak meg is lepődtek egy kissé. A hatodik perc hozta el az első vendégkiállítást, Kálmánt ültették ki a játékvezetők. A nyitó harmadnak több, mint a felét emberelőnyben játszottuk végig, Bekker, Őrsi és megint Kálmán került a büntetőpadra. 12.37-nél Domán jó átadással találta meg Kovács Szabolcsot, ő pedig megszerezte a vezetést a mieinknek. A vendégek oldalán ezután is folytatódtak a kiállítások, a 16. percben dupla fórban hokiztak a srácok, de nem született újabb gól. A 15. percben a kikorcsolyázó Gergely elütött a pakk felett, pár pillanatig üres volt a kapunk, de aztán tisztázott a hazai védelem. A 19. percben nagy kardozás kezdődött a vendégkapu előtt, végül Csanády közelről megszerezte a második találatunkat.

A 2. játékrészben a BJA azonnal átvette az irányítást, nagy nyomás nehezedett a mieinkre. 22.56-nál Dománt vitték ki a játékvezetők, a 25. percben Zsitva emberfórban szépített. Alig egy perccel később Varga góljával egyenlített a BJA, de a vendégek nem álltak le, a harmad felénél Lobenwein találatával a vezetést is átvették. Folytatódtak a kemény összecsapások is, a mieink két, míg a vendégek egy emberhátrányt védekeztek ki. A 34. percben Kovács Alpár jó átadással indította Kovács Szabolcsot, aki a vas alá vágta a korongot, egyenlítettek  mieink. A kaput eltaláló lövések száma azonos (19-19) lett a játékrész végén.

A 3. harmadra elfáradtak a mieink, egyre többet késtek le egy-egy kicsit a párharcokról. Különösen az 5. perctől kezdve vált ez szembetűnővé; Palla, Tóth B. illetve Kovács Szabolcs is kapott két perceket, a vezetést azonban a BJA  nem tudta átvenni; jól zárt a debreceni védelem. 

A kapusok jól teljesítettek, közülük Gergely dolgozott kicsivel jobb hatékonysággal, 44 lövésből 41-et hárított. A találkozó lőlapja 39-44-et mutatott, ami egyenlő erők küzdelmére utal. Szerdán a második mérkőzéssel folytatódik a negyeddöntős csatározás, ahol a fővárosi együttes helyzeti előnyt élvez majd, de a mieinknek is lesznek lehetőségei, amennyiben a hétfőihez hasonló,  bátor és eredményes hokit produkálnak. 

Janne Jokila vezetőedző így beszélt az első mérkőzésről:

„Nagyon jól kezdtük a meccset, adódott számos emberfórunk is, így a 2-0-ás első harmad jó eredmény volt számunkra. A 2. harmadban volt 10 rossz percünk és ezalatt az ellenfél három gólt szerzett. Nem volt jó a korongos játékunk, túl gyakran benn tartották a pakkot a zónánkban. A 3. harmadban nagyon fontos volt, hogy 3-3-ra hozzunk fel eredményt, de úgy éreztem, kicsit elfáradtunk a meccs végére. Most elkezdjük a felkészülést a szerdára, ahol készen kell állnunk arra, hogy megküzdjünk a győzelemért!”

2023. március 20. 18.30 Debreceni Jégcsarnok
U18 216
DEAC Jégkorong Akadémia – Budapest Jégkorong Akadémia 3-3 (2-0, 1-3, 0-0)
Gólszerzők
: Kovács Sz. (2) és Csanády, illetve Lobenwein, Varga és Zsitva

 =Müller Károly=