ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U10 | Odaadással teljesítettük a tornát

Közzétéve: 2023-03-22

Cimkék:  U 10

Március 18-án, délután U10-es kék csapatunk újpesti tornán vett részt. A házigazdákon kívül MAC A-csapata, a Debreceni HK, valamint a Sportországi Cápák alakulata vett részt a rendezvényen.

A torna fontosabb momentumait György István vezetőedző elemezte:

„Első alkalommal kísértem el egy U10-es csapatot ebben az idényben, úgyhogy semmilyen testközeli tapasztalatom nem volt a gyerekekről, a csapaton belüli történésekről. Az első mérkőzést leszámítva, a srácok nagy odaadással és lelkesedéssel teljesítették a tornát, én személy szerint szeretem, ha a gyerekek önmagukat adva, a saját kreativitásukra támaszkodva élik meg a játékokat. Úgy gondolom, hogy ebben a korosztályban semmi más nem számít, el kell terelni a figyelmüket az eredménycentrikusságról és a játék élvezésére kell őket sarkallni. Játsszanak úgy, ha éppen rajtunk van a sor, hogy abban az időintervallumban megpróbálnak örömet szerezni maguknak, illetve a társaiknak és ha ez egy-egy jó cselben, jó passzban vagy lövésben, szép összjátékban, vagy okos megoldásokban mutatkozik meg, akkor úgy gondolom, a célt elértük. 
Szerencsére ezekből a dolgokból nagyon sokat láttam, viszont edzőként mindenképpen kudarcként éltem meg, hogy voltak játékosok, akik túl nagy terhet téve magukra (akár szülő által) keserű szájízzel fejezték be a tornát. Természetesen ezen dolgozni kell, hogy ez ne fordulhasson elő vagy legalábbis redukáljuk a számát. Minden gyerek képes jó dolgokra és a jó dolgok akkor fognak „kijönni”, ha korábban elhibázta milliószor, de megtanulta magát a mozdulatot, és később jobban fog dönteni egy-egy szituációban. Összességében nagyon jól éreztük magunkat, jó volt együtt lenni a gyerekekkel és látni, hogy milyen fontos ez a sport nekik.”

A csapat tagjai voltak: Juhász Zalán, Kiss Dániel, Kovács Benett, Kovács Dániel, Kovács-Laczik Levente, Kuripla Bálint, Lévay Márk, Madura Martin, Molnár Boldizsár, Nagy Bulcsú, Németi Zalán, Sutyák Péter, Szász Lukács, Tamás Bence, Timbusz Balázs, Zolnai-Madar Zalán

2023. március 18. 13:35 Újpesti Jégcsarnok
U 10 62
Résztvevők: UTE, Debreceni HK, MAC A, Sportországi Cápák

 =Müller Károly=