ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U18 | Ifi csapatunk bejutott a negyeddöntőbe

Közzétéve: 2023-03-20

Cimkék:  U 18

U18-as együttesünk szombaton délben visszavágó mérkőzést játszott a negyeddöntőbe jutásért. A srácoknak nem volt könnyű dolga, a csütörtöki első meccsen a Kárpáti Farkasok három góllal is vezettek, de a végén visszajöttünk egy gólra, ami reális esélyt adott a fordításra.

A debreceni alakulat kapuját Gergely Hunor őrizte. A találkozó elején agilis, gyors hokit játszott a két csapat. A 7. perc elején a mieink közül Révészt állították ki, az ellenfél gólzsákja, Görbe pedig kihasználta a kínálkozó lehetőséget. A srácok azonban nem adták ki a kezükből az irányítást, a következő két előnyünk ugyan kimaradt, de végig mi domináltunk. A 15. percben a korong átjutott a Farkasok gólvonalán, ám a játékvezetők érvénytelenítették a találatot. 18.50-nél viszont már nem volt apelláta, Máthé emberfórban kiegyenlített. 

A 2. játékrészben továbbra is sokat támadott, veszélyeztetett a debreceni együttes. 27.05-nél Révész és Palla előkészítését Kovács Alpár váltotta gólra. A harmad során Kovács Soma kétszer is a büntetőpadra került, a mieink azonban jól védekeztek, Gergely Hunor is biztos kézzel hárított. A büntetéspercek ellenére a srácok végig támadták a 2. szakaszt, 20-6 volt a kaput eltaláló lövések száma.

A 3. etap során maradt a hazai dominancia, bár az ellenfél megpróbálta átvenni a tempót. Az 51. percben időt is kértek, de hiába. A harmad vége táján szimpla, majd dupla fórban is próbálkozhattak, de nem tudtak egyről a kettőre jutni. A debreceni srácok hátrányban is gólveszélyesen támadtak, ha a Farkasokhoz került a pakk, akkor Gergely védett óriási önbizalommal.

Mivel a harmad végén döntetlen volt az állás, gólazonosság mellett, hosszabbításra került sor, 5 percben 3 a 3 ellen. 64.48-nál a mieink kértek időt, de az állás csak nem módosult. A ráadás sem hozott azonban döntést, így szétlövés következett. Először Domán állt oda és mindjárt be is rámolta a büntetőjét, de további gólok sokáig egyik oldalon sem születtek. Egy büntetőt értékesítettek a Farkasok, végül a 7 párban Lusztig vette be a Farkasok hálóját, ezzel eldöntötte a találkozót. 

A debreceni ifik megérdemelten nyertek ezen a mérkőzésen, elviselték az esélyesség terhét és érvényesítették a játéktudásukat. A találkozó lőlapja 57-28-at mutatott a végén, a gólszerzés terén tehát van még tennivaló, amit nagyon muszáj volt, azt azonban megtettük. A győzelemmel a mieink bejutottak a magyar bajnokság negyeddöntőjébe, ahol újabb nehéz meccsek várnak ránk, hiszen ellenfelünk nem más lesz, mint a Budapest Jégkorong Akadémia. Az első meccsünk 20-án, hétfőn kerül sorra, addig is örülünk a szép sikernek!

Janne Jokila szakvezető elismeréssel szólt tanítványai produkciójáról:

„Mentálisan nagy próba volt ez számunkra, ami arról szólt, hogy bírjuk-e a nyomást és meg tudjuk-e csinálni. 57 kapura lövésünk volt, de az utóbbi időben gondjaink akadtak a gólszerzéssel. A játékosok ma nagyon jól kezelték a nyomást, nem vitte el őket a hév, hidegek maradtak. Ez egy megérdemelt győzelem volt, örülök, hogy most rájátszásban hokizhatunk!”

2023. március 18. 12.10 Debreceni Jégcsarnok
U 18 213
DEAC Jégkorong Akadémia – Kárpáti Farkasok 3-1 bü (1-1, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0)
Gólszerzők
: Máthé, Kovács A. és Lusztig, illetve Görbe

 =Müller Károly=