ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

U18 | Kár volt elengedni a meccs elejét

Közzétéve: 2023-03-19

Cimkék:  U 18

Az U18-as bajnokság keretében két nyert meccsig tartó párharcot kezdett a debreceni legénység a negyeddöntőbe jutásért. Március 16-án este került  sor a Kárpáti Farkasok együttese elleni első találkozóra az Érdi Jégcsarnokban. 

A tét nagyságára való tekintettel, mindkét kapusát benevezte a vendégcsapat, közülük Buda Márton lett a kezdő kapus. A debreceniek  3 sor mezőnyembert vonultattak fel, szemben az ellenfél 12+2 játékosával. A srácok jól kezdtek, Fehér révén már a 4. percben megszerezték a vezetést, 08.28-nál azonban Nagy góljával egyenlítettek a Farkasok. Az első periódusban nagy iramú, oda-vissza hoki zajlott a jégen, az ellenfél egyszer, míg a mieink még kétszer kerültek hátrányba. Gól azonban nem esett, egészen 16.09-ig, amikor Görbe kihasznált egy emberfórt, átvették a vezetést a hazaiak.

A 2. játékrészben tovább nőtt a Farkasok előnye. A 25. percben egymás után két gólt is kaptunk, ezeket Balázs és Görbe szerezte, Janne Jokila pedig kapust cserélt, Gergely Hunor tűnt fel a debreceni kapuban. Kevesebb, mint 2 perccel utóbb Révész gólra váltotta Kovács Alpár átadását. Pár másodperccel később emberhátrányba kerültünk Kovács Soma szabálytalansága miatt, ezt Görbe értékesítette. A 34. percben 2 percre előnyhöz jutottunk, amit azonban nem sikerült kihasználnunk. 

A 3. harmad érdi kiállítással kezdődött, majd a mieinkre is ráfújtak két percet a bírók, túl sok játékosunk tartózkodott a jégen. A játék képe lassan megváltozott, egyre fáradtabban mozgott a hazai gárda. A 48. percben Palla passzát Kovács Alpár verte be, majd 49.46-nál Csanády gólja következett. 51.23-nál dupla fórba került az ellenfél, a srácok azonban nagy küzdelemben elhárították a gólveszélyt. Ezzel egy időben a Farkasok időt kértek, betalálni azonban már nem tudtak. A meccs utolsó szakaszában a debreceni alakulat támadott nagy erővel, egyenlíteniük azonban nem sikerült.

A meccsen nagy harcot vívott egymással a két hasonló játékerőt képviselő együttes. A Farkasok inkább a találkozó elejét nyomták meg, míg a mieink a vége felé kapcsoltak rá keményebben. 5-4-es állásnál még több, mint 10 perc állt rendelkezésre ahhoz, hogy megfordítsuk a mérkőzést, ám ez sajnos, nem jött össze, pedig megvoltak a lehetőségek. A hazai csapat minimális különbséggel ugyan, de otthon tartotta a három pontot. A visszavágóra szombaton kora délután Debrecenben kerül sor, ahol minden körülmények között nyerni kellene!

Janne Jokila vezetőedző így értékelte a találkozót:

„Túl sok volt a rossz átadásunk és rosszul is védekeztünk, így az első 25 perc nehéz volt számunkra. A mentális frusztráció  problémát jelentett számunkra. Utána jobban mentek a dolgok és ami talán még fontosabb, az utolsó szakaszt 2-0-ra megnyertük.”

2023. március 16. 19.10 Érdi Jégcsarnok
U18 211
Kárpáti Farkasok – DEAC Jégkorong Akadémia 5-4 (2-1, 3-1, 0-2)
Gólszerzők
: Görbe (3), Nagy és Balázs, illetve Fehér, Csanády, Kovács A. és Révész

 =Müller Károly=