ÜDVÖZLÜNK HONLAPUNKON!

4031 Debrecen, Derék utca 33.

+36 70 374 1647

info@debrecenihoki.hu

NU25B | A fizikai erő volt a döntő tényező 

Közzétéve: 2023-03-15

Cimkék:  NU 25

Leány csapatunk szombaton délután játszotta le a Rampage Woman’s Hockey B együttese elleni második helyosztó mérkőzését. Az első összecsapást a vendég alakulat nyerte, a mieink azonban bíztak abban, hogy meg tudják fordítani a párharc állását.

A debreceni kaput ezúttal is Poltzer Renáta védte. Ahhoz képest, hogy B-csoportos női mérkőzés zajlott, nagy iramú, kemény játékkal indítottak a küzdő felek. A veszprémi lányok komoly fizikai fölényben hokiztak, a mieinknél többet lőttek kapura, míg a debreceni együttes  mozgékonysággal ellensúlyozta az ellenfél erényeit. 06.32-nél Hídvégi Hannát küldték ki játékkésleltetés miatt. A mieink joggal tartottak a periódustól, de nem húztak falat a ketrecünk elé, sőt ellenakciókkal is próbálkoztunk. A 9. percben Márta Anna volt szemfüles és közelről a hálóba vágta az ellenfél kapuja előtt megszerzett pakkot. A vendégek megpróbáltak fordítani, veszélyes támadásokat vezettek, de a gólszerzés nem jött nekik össze.

A 27. percben két percig 4 a 4 ellen folytatódott a játék, eközben Zsobrák kiegyenlítette az állást, majd a 34. percben egyéni akció végén Máhl talált be. A 38. percben Kelemen gáncsolás miatt került a büntetőpadra, az előnyben aztán Máhl duplázott. Az etap második felében nagy küzdelem zajlott a pályán, oda-vissza hullámzott a játék, több gól azonban nem született.

A 3. harmad elején sikerült felzárkóznunk, Lányi Anna lőtte be Márta Anna jó passzát. A lányok azonban nem egészen két perccel utóbb még egy gólt kaptak, a találatot Czakó Jázmin szerezte. Dancsfalvi Norbert, a debreceni szakvezető időt kért, de a lányokból sokat kivett az egyenlőtlen küzdelem, nem tudták  az edzői tanácsokat megvalósítani.

Bár a játék képe nagyjából végig a kiegyenlített volt, valószínűsíthető, hogy a 2. harmad döntött a fizikai erő, főként lövőerő tekintetében jobban álló veszprémiek javára. A debreceni lányok szépen helyt álltak, de túl nagy volt a vetélytársak erőfölénye. Poltzer Renáta 43 kapura lövésből 39-et hárított, noha több támogatást is kaphatott volna a védekező szekciótól.

Dancsfalvi Norbert vezetőedző így vélekedett a találkozóról:

„Még nincs vége a bajnokságnak, a 3. helyért fogunk játszani. Jól hokiztunk, de az ellenfél jobban használta ki a lehetőségeket, mint korábban. Fiatal csapat a miénk, kevés a játékosunk, nehezen tudjuk felvenni a versenyt egy A-csoportból visszajátszó játékosokból összehozott alakulattal. Én úgy vélem, hogy ez nem igazán sportszerű…”

2023. március 11. 14.25 Debreceni Jégcsarnok
NU25B 64
Debreceni HK – Rampage Woman’s Hockey B 2-4 (1-0, 0-3, 1-1)
Gólszerzők
: Márta és Lányi, illetve Máhl (2), Zsobrák és Czakó

 =Müller Károly=